banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Mladi parlamentarci o ljubezni in spolnosti
Mladi parlamentarci o ljubezni in spolnosti E-pošta
torek, 10. februar 2009
radovljica_otroski_parlament_2009.jpg
Otroški parlament, sestavljen iz predstavnikov osnovnih šol Staneta Žagarja Lipnica, Franeta Saleškega Finžgarja Lesce, Antona Janše in Antona Tomaža Linharta Radovljica, se je danes dopoldne sestal v sejni dvorani Občine Radovljica. Tema letošnjih parlamentarnih zasedanj osnovnošolcev je Ljubezen in spolnost - nekoga moraš imeti rad.

Udeleženci otroškega parlamenta so ocenili, da so za svet ljubezni in spolnosti slabo opremljeni, prepuščeni lastnemu raziskovanju in tudi napakam. Med drugim so povedali, da se z vrstniki o ljubezni in spolnosti ne pogovarjajo ali pa je pogovor o tem nesproščen. Razmišljali so o ljubosumju, lepoti, strasti, sramežljivosti, razhajanju, prepiranju, pa tudi o zaščiti pred zanositvijo in spolnimi boleznimi ter splavu. Predstavitvam mladih parlamentarcev je prisluhnil tudi župan Janko S. Stušek.
 
Zveze prijateljev mladine Slovenije bo 23. marca v Ljubljani pripravila že 19. nacionalni otroški parlament. Občine Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje bo tokrat zastopala Osnovna šola A. T. Linharta Radovljica, so sporočili iz Občine Radovljica. (B. D., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates