banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Čutimo slovenščino arrow V sedmih dneh, 9. junija 2013 (362. oddaja)
V sedmih dneh, 9. junija 2013 (362. oddaja) E-pošta
nedelja, 09. junij 2013
Čeprav mnoge občine, med katere sodi tudi šenčurska, vedno več truda vlagajo v reševanje vrtčevske problematike, pa težko spregledamo dejstvo, da se vpisi vsako leto povečujejo. Varčevalni ukrepi so se več kot očitno dotaknili tudi staršev in njihovih malčkov. 

V Kamni Gorici so po dveh letih znova odprli živilsko trgovino. Novemu najemniku, samostojnemu podjetniku Zvonimirju Pranjiću, je uspelo pridobiti vsa potrebna dovoljenja za vnovično obratovanje prodajalne, namenjene predvsem starejšim krajanom. 

Kranjski župan Mohor Bogataj je v četrtek že tradicionalno sprejel devetošolce, ki so bili odlični v vseh razredih osnovne šole. Vsi tisti, ki so opoldne napolnili občinsko dvorano, so ponovno dokazali, da se z veliko truda in dela zmore ogromno.

V torek, 4. junija, smo praznovali dan slovenskega krvodajalstva, ki tudi v teh težkih časih velja za največjo solidarnostno akcijo v državi. Območno združenje Rdečega križa Kranj je v ponedeljek v Domu krajanov na Primskovem priredilo drugo letošnjo terensko akcijo, odziv s strani krvodajalcev pa je bil znova odličen.  

Poletje je letni čas, ki se ga še posebej razveselijo ljubitelji motornih koles. Začetek motoristične sezone je vsekakor dobra priložnost, da tudi laiki pokukamo v svet motociklizma. Družinsko podjetje Moto Vomberger iz Britofa pri Kranju je v ta namen pripravilo dan odprtih vrat.  

Jeseniški občinski svetniki so se na majski seji med drugim seznanili z dozdajšnjimi aktivnosti pri pripravah na Evropsko prvenstvo v košarki. Jesenice bodo, kot je znano, septembra letos gostile predtekmovanja Eurobasketa v prenovljeni športni dvorani Podmežakla. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates