banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Zaključek gradnje dela vodovodnega omrežja v Podnartu
Zaključek gradnje dela vodovodnega omrežja v Podnartu E-pošta
ponedeljek, 29. julij 2013
Podnart_vodovod_2013.jpg
Komunala Radovljica je uspešno zaključila gradnjo dela vodovodnega omrežja v Podnartu, ki predstavlja trajnostno rešitev na področju oskrbe z zadostno količino kakovostne pitne in požarne vode na tem območju.

Druga faza projekta vodovoda Podnart je nadaljevanje investicije iz leta 2011. Nov, 320 metrov dolg vodovodni sistem poteka po cesti iz smeri območja ob Atotechu v smeri proti Zalošam do zajetja Babji mlin. V oskrbo je bil sočasno vključen tudi dodaten vodohran s kapaciteto 50 kubičnih metrov. Gradnja po projektu Komunale Radovljica, ki je bila tudi glavni izvajalec del, se je začela v juniju in končala julija letos. Vrednost investicije je 63 tisoč evrov, pri čemer je Občina Radovljica prispevala 38 tisoč, družba Atotech Slovenija pa 25 tisoč evrov. 

»S to naložbo je odpravljeno eno večjih ozkih grl za oskrbo prebivalcev z vodo v občini Radovljica. Po letu 2011 so namreč krajani Podnarta pogosto občutili motnje pri oskrbi z vodo. Povzročale so jih hidravlične razmere v vodovodnem sistemu, nestabilen pretok in tlak, spremenljive količine in pomanjkanje vode. Novi vodovod prinaša boljšo oskrbo z vodo za vse prebivalce Podnarta, manj nenačrtovanih motenj, boljše hidravlične razmere, ki vplivajo na stabilnejši tlak, ter boljši pretok (do 40 m3/h) in količino vode. Z obnovo devetih zasebnih priključkov bodo manjše vodne izgube. Nadomeščene so tudi salonitne cevi. Rezerve pitne in požarne vode so za 150 odstotkov večje, večja požarno varnost pa je zagotovljena tudi z novimi hidranti,« so pojasnili na Občini Radovljica. (D. N., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates