banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Osrednja slovesnost ob prazniku občine Radovljica
Osrednja slovesnost ob prazniku občine Radovljica E-pošta
ponedeljek, 19. avgust 2013
Radovljica_obcinska_slovesnost_avgust_2013.jpg
V Baročni dvorani Radovljiške graščine je v začetku avgusta potekala osrednja slovesnost ob prazniku občine Radovljica, ki je posvečen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona 5. avgusta 1941 na Vodiški planini.

Najvišje priznanje, veliko plaketo Občine Radovljica, je letos prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica ob 130-letnici uspešnega delovanja. Plakete Občine Radovljica so prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Kropa ob 120-letnici uspešnega delovanja društva v Lipniški dolini, Vanda Hrastnik za humano in družbeno delo pri izvajanju rejniške dejavnosti in Andrej Pečjak, konstruktor električnih vozil, za dosežke in viden uspeh na tehničnem področju.
 
Letošnji prejemniki pečatov Občine Radovljica so Anja Klinar za izjemne uspehe v plavanju, Prostovoljno gasilsko društvo Srednja Dobrava ob 50–letnici uspešnega delovanja, Franc Šolar, predsednik Čebelarskega društva Radovljica, za več kot petdesetletno aktivno delovanje na področju čebelarstva, in Anica Ježek za dolgoletno prostovoljno delovanje v Plavalnem klubu Gorenjska banka Radovljica.  
 
Medalji Občine Radovljica pa sta prejela Mitja Mladenovič za dolgoletno aktivno delovanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Ljubno in Jože Tonejc za dolgoletno uspešno delo na športnem področju v Nogometnem klubu Šobec Lesce.
 
Občina Radovljica je tudi letos nagradila odlične srednješolce - zlate maturante in dijake, ki so bili odlični v vseh štirih letnikih srednje šole. Posebno priznanje in denarno nagrado za nadaljnje izobraževanje so prejeli Miša Dubljević, Lija Fajdiga in Klavdija Vovk iz Radovljice, Urška Šmid z Zgornje Dobrave, Timotej Kapus iz Lesc, Žiga Kozinc iz Hraš in Grega Pogačnik iz Begunj. (K. M., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates