banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Več otrok v radovljiških šolah, manj v vrtcih
Več otrok v radovljiških šolah, manj v vrtcih E-pošta
ponedeljek, 26. avgust 2013
Begunje_OS_streha.jpg
Osnovne šole v radovljiški občini bo v novem šolskem letu obiskovalo 212 prvošolcev, kar je 9 več kot preteklo šolsko leto. Tudi število vseh učencev na osnovnih šolah bo večje - letos 1.572, lani 1.506. Za zagotovitev boljših pogojev so v času šolskih počitnic v vseh osnovnih šolah izvajali tekoča vzdrževalna dela.

Kot so sporočili iz Občine Radovljica, so med drugim delno obnovili sanitarije na OŠ Staneta Žagarja v Lipnici in OŠ A. T. Linharta v Radovljici. V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Lesce so uredili krožni promet pred šolo. Povečali so prostore šolske knjižnice OŠ F. S. Finžgarja v Lescah, zamenjali notranja vrata v OŠ Antona Janše v Radovljici in obnovili pode v Glasbeni šoli Radovljica.

Večji občinski naložbi, ki sta se v šolah začeli letos poleti, sta energetska sanacija stavbe podružnične osnovne šole v Begunjah, kjer je že zamenjana azbestna streha, in nadaljevanje energetske sanacije OŠ Antona Tomaža Linharta v Radovljici. Za investicijsko vzdrževanje ter projekte, vezane na energetske sanacije šol, bo občina letos namenila približno 840 tisoč evrov, vključno z zagotovljenimi nepovratnimi sredstvi v višini 550 tisoč evrov. Jeseni je predviden še začetek dograditve leškega vrtca.

Radovljiške vrtce bo sicer od 1. septembra lahko obiskovalo 768 otrok, med njimi
188 otrok prvič vstopa v vrtec. Število vpisanih otrok se je v primerjavi s preteklim letom zmanjšalo za 16. Na najbolj obremenjenih križiščih in šolskih poteh, kjer so obnovili talne označbe, bodo varno pot otrok v prvih šolskih dneh posebej pozorno spremljali policisti, občinski redarji in gasilci. Za dodatno opozorilo voznikom bodo nameščeni tudi transparenti in druge označbe. (J. M., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates