banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Kranjska Aquasava v likvidacijo
Kranjska Aquasava v likvidacijo E-pošta
ponedeljek, 01. september 2008
kranj_aquasava1.jpg
Vodstvo kranjske Aquasave, ki je v lasti italijanske poslovne skupine Gruppo Bonazzi, je danes dopoldne objavilo likvidacijo podjetja.
 
Zaposlitev bo tako v jesenskih mesecih izgubilo 380 delavcev. Vzrok za konec zgodbe o nekdaj uspešni tekstilni tovarni, pred dvema desetletjema še znani kot Tekstilindus, tiči v odpovedi pogodbe s pakistanskim naročnikom, s katero bi zagotovili kar četrtino celoletne proizvodnje.

Edi Kraus iz poslovne skupine Gruppo Bonazzi je povedal, da so se za likvidacijo Aquasave odločili zelo hitro. "Mi smo na tej lokaciji mesečno izgubljali denar, ustvarjali smo izgubo. Še v času, ko lahko poplačamo dolgove, smo se odločili, da zaključimo s proizvodnjo." je pojasnil Kraus.

kranj_aquasava2.jpg Odločitev o likvidaciji ni bila lahka. "Vsi delavci bodo prejeli odpravnine, še prej kot predvideva zakonodaja," je povedal direktor Aquasave Lucco Mocceni. "Doslej smo že izplačali regres in tudi ostalo bomo izplačali, kot je potrebno."

Predsednik sveta delavcev Redžo Marošlič je v pogovoru za GTV dejal, da se ne boji, da delavci ne bi prejeli odpravnin, verjame pa, da je likvidacija velik udarec za zaposlene. Zanimanje za delavce na trgu delovne sile naj bi bilo po Marošličevem mnenju zadovoljivo, medtem ko zaposleni v Aquasavi precej negotovo zrejo v prihodnost. (I. K., foto: GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates