banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Tržič arrow VIDEO: V petek bodo slovesno odprli Gorenjsko plažo
VIDEO: V petek bodo slovesno odprli Gorenjsko plažo E-pošta
ponedeljek, 21. julij 2014
Trzic_Gorenjska_plaza_Luka_Rener.jpg
V Tržiču bodo v petek ob 19. uri odprli Gorenjsko plažo, sodobno opremljen večnamenski kompleks, ki bo obogatil turistično ponudbo mesta, hkrati pa nudil vsem generacijam Tržičanov ter ostalim obiskovalcem koristno in zabavno preživljanje prostega časa. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za investicijo prispeval več kot 2,6 milijona evrov, država bo primaknila še 400 tisoč, v proračunu Občine Tržič pa so zagotovljena sredstva v višini nekaj manj kot 1,3 milijona evrov. 

»Površine bazenov so povsem primerljive z nekdanjim bazenom, ki je po vodnih površinah meril okoli 1.080 m2, nov kompleks pa meri 974 m2. V bazenu bo voda ogrevana do 26 stopinj Celzija s pomočjo solarnih panelov, ki prekrivajo celotno zgradbo na Gorenjski plaži. Za igrivost v vodi bo z divjo reko in masažnimi stoli poskrbljeno v polkrogih, bolj športnim plavalcem pa je namenjen  50-metrski bazen,« so sporočili z Občine Tržič. 
 
 
 
V sklopu kompleksa sta tudi prireditveni prostor za kulturne in družabne prireditve, ki sprejme 250 obiskovalcev, in sodoben gostinski objekt s 120 sedeži in možnostjo dostopa za bazenske in zunanje obiskovalce, ki pa v letošnji sezoni še ostaja zaprt, saj Občini Tržič kljub večkratnim poizkusom ni uspelo pridobiti ponudbe gostinca. (B. K., foto: Luka Rener)
 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates