banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Tržič arrow Bazeni in amfiteater že gostili več tisoč obiskovalcev
Bazeni in amfiteater že gostili več tisoč obiskovalcev E-pošta
ponedeljek, 28. julij 2014
Trzic_odprtje_gorenjske_plaze.jpg
Topel zadnji julijski petkov večer je na Gorenjsko plažo privabil množico obiskovalcev, saj so "morje sredi Tržiča" tudi uradno predali svojemu namenu. Z objektom, vrednim 4,3 milijona evrov, mesto dobiva prelepa vhodna vrata, skoraj tisoč kvadratnih metrov vodnih površin, amfiteater, ki bo gostil številne kulturne, glasbene in ostale dogodke skozi vse leto in gostinski lokal, ki pa na svojega gospodarja še čaka.
 
Tako bo Gorenjska plaža zagotovo postala mesto, kjer se bodo srečevale vse generacije tako športu in rekreaciji kot kulturnim in družabnim dogodkom naklonjeni občani in drugi obiskovalci. Za atraktiven izgled in lepo umeščen objekt v prostor so zaslužni arhitekti iz podjetja Api arhitekti, dogovorjenih rokov gradnje pa so se držali v jeseniškem gradbenem podjetju Kovinar gradnje ST, ki je septembra lani porušilo več kot pet desetletij star bazen in začelo novogradnjo.

»Gorenjsko plažo smo uspešno vpisali v prvi letnik srednje šole, da opravimo maturo, pa nas vse skupaj veliko dela in obveznosti še čaka,« je v kratkem nagovoru pred navdušenimi obiskovalci povedal župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic. Posebne pozornosti s strani župana so bile na odprtju deležne Zora Konič in Draga Koren, dolgoletni članici Splošnega športnega društva Tržič in Marija Klofutar, ki je leta 1961 ob odprtju bazena kot dvanajstletno dekle poklonila šopek takratnemu županu. 

Županu so na odru delali družbo člani Pihalnega orkestra Tržič in plesalci Plesnega studia Špela, v zabavno glasbenem nadaljevanju večera pa so za odlično vzdušje in glasbo poskrbeli člani ansambla Lajb iz Podljubelja, Ognjeni muzikanti ter triperesna deteljica znanih obrazov. Domačin Tomaž Ahačič - Fogl kljub trenutkom slave ostaja ponosni Tržičan, Daša Gradišek je z glasom pobožala obiskovalce, Vlado Pilja pa je na Gorenjski plaži praznoval svoj rojstni dan. (S. P. A., foto: arhiv Občine Tržič)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates