banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow Zanimivosti arrow Zlati plaketi za pevce Komornega zbora Mysterium
Zlati plaketi za pevce Komornega zbora Mysterium E-pošta
torek, 28. april 2009
kpz_mysterium_na_slovaskem.jpg
Pevci Komornega pevskega zbora Mysterium iz Kranja so se minuli četrtek pod vodstvom zborovodkinje Urške Fabijan odpravili na Slovaško. Bratislava je letos že tretje leto zapored gostila mednarodni festival pevskih zborov Slovakia Cantat 2009. Kljub dejstvu, da je bila to prva udeležba kranjskih pevcev na mednarodnem tekmovanju, so občinstvu in komisiji prikazali izredno suveren nastop in se tako ponosno postavili ob bok že uveljavljenim zborom na tovrstnih tekmovanjih.

Slovaško so zapustili s kar dvema zlatima plaketama, ki so si ju prislužili s petjem v tekmovalnih kategorijah sakralne in ljudske glasbe. »Priznanji sta nam predvsem vlili novih moči za nadaljnje poustvarjanje glasbene umetnosti in potrdili, da smo na pravi poti,« nam je sporočil podpredsednik KPZ Mysterium Janez Fabijan.

Komorni pevski zbor Mysterium je v Bratislavi tudi sam pustil pečat slovenske zborovske tradicije. Njegovi pevke in pevci so v okviru festivala skupaj z nekaterimi drugimi udeleženci tekmovanja nastopili tudi na petkovem večernem koncertu sakralne glasbe. Kot so nam zatrdili, so najbolj prepričali domačine in turiste na ulicah slovaške prestolnice, po katerih so še pozno v noč odmevali prijetni napevi zakladnice slovenske zborovske glasbe. (J. M., foto: KPZ Mysterium)
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates