banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Poročila za gluhe arrow V sedmih dneh, 19. april 2009 (178. oddaja)
V sedmih dneh, 19. april 2009 (178. oddaja) E-pošta
nedelja, 19. april 2009

Vodstvo Elektra Gorenjska je v torek javnosti predstavilo nov varčevalni program Porabim, kar rabim in z njim povezano spletno stran www.porabimkarrabim.si. Na njej lahko uporabniki dnevno spremljajo svojo porabo električne energije.

Na Jesenicah so se sredi iztekajočega se tedna sestali predsedniki gorenjskih krajevnih organizacij Društva izgnancev Slovenije. Na sestanku so se seznanili s tekočimi aktivnostmi društva, med katerimi sta priprava velikega kongresa in projekt izplačevanja odškodnin izgnancem.

Občina Šenčur bo prihodnji četrtek, 23. aprila, na praznik svetega Jurija, praznovala že štirinajsti občinski praznik. Svetniki so na sredini redni seji v Šenčurju soglasno potrdili vse letošnje predlagane občinske nagrajence.

V Prešernovem gledališču in Otroškem kulturnem centru Krice Krace v Kranju so prejšnjo soboto pripravili vsakoletno srečanje lutkovnih skupin Gorenjske, ki so ga poimenovali po nestorju lutkarstva Saši Kumpu.

V galeriji Šivčeva hiša v Radovljici so v sredo zvečer odprli razstavo likovnih del z naslovom  Sinjevrške  razglednice. Razstavljene umetnine so delo 23 izbranih umetnikov, udeležencev  mednarodne likovne delavnice na Sinjem vrhu nad Ajdovščino, ki je potekala med 23. in 28. junijem lani.

Na velikonočni ponedeljek je na Kokrici pri Kranju potekalo jubilejno, že 15. odprto prvenstvo v sekanju pirhov. Prireditev, ki jo vsako leto organizira Turistično društvo Kokrica, je tudi tokrat pritegnila veliko tekmovalcev in obiskovalcev.

Na Krvavcu pa je prejšnji konec tedna potekalo že četrto tradicionalno tekmovanje v vožnji s smučarsko desko ali smučmi čez lužo. V prispevku naše ekipe ste se lahko prepričali, da je bilo tekmovanje ne samo dobro, temveč tudi noro.
 

 
< Nazaj
Free Joomla Templates