banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow novice - šport arrow Konec julija se obeta izjemen kolesarski spektakel
Konec julija se obeta izjemen kolesarski spektakel E-pošta
torek, 14. julij 2015
Kranj_kolesarski_praznik_2014.JPGKolesarski klub Sava Kranj že po tradiciji vsako poletje prireja kolesarske dirke v samem središču Kranja. Prireditelji za letos obljubljajo še več kolesarskega dogajanja kot prejšnja leta, saj bo Kolesarski praznik v Kranju potekal kar tri dni, od petka, 31. julija, do nedelje, 2. avgusta 2015. Poleg tradicionalnih dirk Po ulicah Kranja in 47. Velike nagrade Kranja – Memorial Filipa Majcna bo tudi letos na sporedu nočni kriterij, ki je lani privabil veliko število gledalcev, obeta pa se še nekaj novosti.

Tako se bodo lahko na Jelenovem klancu prvič preizkusili tudi rekreativni kolesarji, še posebej pa bo zanimiva prva tridnevna mednarodna etapna dirka za mladince, ki so jo v klubu poimenovali po njihovem dvakratnem svetovnem prvaku Mateju Mohoriču, ki danes nastopa za ameriško profesionalno ekipo in se še vedno rad vrača v domači klub, pa tudi trenira s kolesarji kranjske Save.
 
Kategorija starejših mladincev, fantov, starih od 17 do 18 let, bo s tekmovanji za prvo veliko nagrado Mateja Mohoriča začela v petek zvečer. Kolesarji se bodo pomerili na 800 metrov dolgem uvodni dirki po ulicah mesta. V soboto in nedeljo bosta sledili še dve različno dolgi etapi po tradicionalnem kranjskem krogu čez središče mesta, Planino in po atraktivnemu Jelenovem klancu do cilja na Koroški cesti med Globusom in hotelom Creina. Na mladinski dirki bo nastopilo okoli 100 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Italije, pa tudi od drugod, saj prijave v Kolesarskem klubu Sava še zbirajo. Pričakujejo izjemen spektakel z najboljšimi mladinci v tem delu Evrope.

Poleg mladinske dirke bodo še dirke za vse starostne kategorije za Pokal Slovenije (sobotni Nočni kriterij in nedeljska dirka Po ulicah Kranja). Prav tako je pričakovati tudi prihod profesionalnih kolesarjev na nedeljsko 47. dirko za Veliko nagrado Kranja – Memorial Filipa Majcna. V soboto bo prvič na sporedu dirka Po ulicah Kranja za rekreativne kolesarje, ki šteje za Pokal Slovenije, v nedeljo pa bo že drugič organizirana dirka za ekipe podjetij, organizacije in posameznike. Poskrbeli bodo tudi za najmlajše, za vse otroke, ki radi kolesarijo, pa se še niso odločili za kolesarski šport. Ti se bodo kot uvod v sobotni nočni kriterij peljali en krog po trasi kriterija, tako da bo Kolesarski praznik v Kranju namenjen prav vsem generacijam. (M. K., foto: arhiv KK Sava Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates