banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Tržič arrow Med počitnicami so se lotili obnove šolskih objektov
Med počitnicami so se lotili obnove šolskih objektov E-pošta
ponedeljek, 13. julij 2015
Podljubelj_obnova_sole.jpgMedtem ko učenci uživajo v zasluženih počitnicah, tržiška občinska uprava z vodstvi šol poletje izkorišča za nove investicije in nujna sanacijska dela v šolskih objektih. Podružnična šola v Podljubelju (na zgornji fotografiji) bo tako novo šolsko leto dočakala z rekordnim številom otrok in prenovljeno podstrešno učilnico. Obrtniki, ki polagajo tlake, brusijo stene, pleskajo strope, menjavajo okna, opravljajo elektro, strojna in druga inštalacijska dela, si v teh dneh podajajo kljuko. Z deli, vrednimi dobrih 27.000 evrov, naj bi končali 14. avgusta.

»Knjižnica je srce in duša mesta, prostora v njej pa primanjkuje. Zato bomo na Balosu večnamensko telovadnico, ki je v najemu in v uporabi Folklorne skupine Karavanke, čez poletje obnovili. Tako bo omogočeno boljše delo folklornikom, dvorana pa bo na voljo tudi za večje in bolje obiskane prireditve, ki jih pripravlja tržiška knjižnica,« je povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. V telovadnici (na spodnji fotografiji) bodo obnovljene stene, stropi in tlaki. Montirane bodo nove luči in projektor, radiatorji, elektro inštalacija. Dela bodo končana do 5. avgusta, občino pa bodo stala 23.653 evrov.

Balos_obnova_dvorane.jpgNajvečja letošnja investicija v šolske objekte pa bo obnova športnega igrišča ob Dvorani tržiških olimpijcev in OŠ Tržič. Urejena bo ploščad, ki služi igranju nogometa, dodano bo igrišče za ulično košarko, preurejeno bo skakališče v daljino, investicija pa zajema tudi postavitev varovalnih ograj, ki bodo zaščitile nekontrolirano uhajanje žog na streho športne dvorane in šole ter v Tržiško Bistrico.

Tudi v ostalih dveh tržiških osnovnih šolah, OŠ Križe in OŠ Bistrica, potekajo redna vzdrževalna in sanacijska dela. »Pri sanaciji  nas skrbi predvsem energetska učinkovitost stavb, kjer dosegamo solidne rezultate. Z zamenjavo oken in dodatnimi izolacijami v letošnjem vročem poletju, pa bomo pozimi nedvomno prihranili kakšen evro,« je optimističen župan Sajovic. (S. P. A., foto: Občina Tržič)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates