banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Jesenice arrow 100.000 evrov za energetsko sanacijo gospodinjstev
100.000 evrov za energetsko sanacijo gospodinjstev E-pošta
petek, 24. julij 2015
Na javni razpis za dodelitev finančnih spodbud za učinkovito rabo energije in izrabo obnovljivih virov energije v gospodinjstvih v občini Jesenice se je prijavil 101 vlagatelj, izdanih pa je bilo 82 pozitivnih odločb za skupno 114 energetskih ukrepov. Upravičeni vlagatelji bodo finančna sredstva prejeli predvidoma v začetku septembra.

Jesenice_inspektorji_redarji_2015.jpgFinančna sredstva bodo namenjena upravičencem za zamenjavo fasadnega stavbnega pohištva – oken in balkonskih vrat (44 ukrepov), toplotno izolacijo in obnovo fasade (39 ukrepov), vgradnjo toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode (14 ukrepov), toplotno izolacijo podstrešja oz. toplotno izolacijo strehe (9 ukrepov), vgradnjo specialnih kurilnih naprav za centralno ogrevanje na lesno biomaso (5 ukrepov), vgradnjo solarnih sistemov za ogrevanje vode (1 ukrep), prehod na plinovodno omrežje (1 ukrep) in toplotno izolacijo poda kleti (1 ukrep).

V letošnjem proračunu občine Jesenice je za namen finančne spodbude v obliki nepovratnih sredstev namenjenih skupno 100.000 evrov, ki bodo upravičenim vlagateljem na podlagi prejetih odločb nakazana predvidoma v začetku septembra. (A. K., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates