banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Občina Kranj na Slovenskem dnevu v Beljaku
Občina Kranj na Slovenskem dnevu v Beljaku E-pošta
torek, 28. julij 2015
Včeraj je v pobratenem mestu Beljak potekal Slovenski dan, na katerem se je tako kot vsako leto predstavila Mestna občina Kranj s turistično, kulinarično in kulturno ponudbo. Zavod za turizem Kranj je prebivalcem in obiskovalcem prireditve predstavil kranjske rove, staro mestno jedro in kanjon Kokre.

Beljak_Slovenski_dan_2015_2.JPGZanimanje za kranjske rove ne pojenja, saj so obiskovalci dobesedno razgrabili vso zalogo letakov, ki predstavljajo rove pod starim Kranjem, zgrajene med drugo svetovno vojno kot zaklonišče pred letalskimi napadi. V kulturnem programu se je s slovenskimi navadami in izročili predstavila folklorna skupina Mali vrh - Podblica.

»Mestna občina Kranj tako izpolnjuje svoje poslanstvo pri mednarodnem sodelovanju, saj kranjski mladini omogoča obisk tujih mest, ki jih sicer ne bi obiskali. V zadnjih letih so tako dijaki, študentje in kulturniki obiskali La Ciotat, Rivoli, Beljak, Carigrad, Banjaluko, Novi Sad, Oldham ... Poleg promocije Kranja gre tudi za dodatno vrednost, saj preko mednarodnega sodelovanja pomagamo širiti kulturni dialog v družbi,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Beljak_Slovenski_dan_2015_1.JPGV Beljaku so zelo ponosni na povezavo s Kranjem. Tako imajo v starem mestnem jedru izobešene zastave Mestne občine Kranj, v mestni hiši, kjer uraduje celotna mestna uprava, imajo ob vstopu grb Kranja z napisom PartnerStadt Kranj (partnersko mesto Kranj). V okviru Kirchtaga omogočajo Mestni občini Kranj promocijo turistične, kulinarične in kulturne ponudbe, kranjskim športnikom pa sodelovanje in vadbo s tamkajšnjimi športniki klubom. Kot zanimivost lahko dodamo, da so kranjski folkloristi na paradi, ki poteka v okviru Kirchtaga, vedno na čelu kolone.

»Tako kot druga večja mesta si tudi Kranj želi še več sodelovanja s pobratenimi občanami. Zato v letu 2015 s pobratenimi mesti sodelujemo pri prijavi na evropske projekte, kot sta Evropa za državljane in Erasmus +. Trudili pa se bomo sodelovanje razširiti tudi na gospodarskem področju,« so še sporočili z Mestne občine Kranj. (A. K., foto: Mestna občina Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates