banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow novice - šport arrow Postopna obnova športne hale Podmežaklja na Jesenicah
Postopna obnova športne hale Podmežaklja na Jesenicah E-pošta
četrtek, 14. maj 2009
jesenice_dvorana_podmezakla.jpg
Vodstvo občine Jesenice je danes objavilo prvo informacijo o aktivnostih pri pripravi in izvedbi obnove športne hale Podmežaklja na Jesenicah. V občinskem proračunu so letos za izvedbo projekta zagotovili sredstva v skupni višini 1,05 milijona evrov, dodatno pa še 150.000 evrov s strani Ministrstva za šolstvo in šport, ki jih bo prejel Zavod za šport.
 
Sredstva so letos namenili za pripravo celotne projektne dokumentacije, njeno revizijo, za začetek gradbenih del ter za pokrivanje stroškov gradbenega nadzora. "Ker je projektantska ocena stroškov pokazala, da je investicija Športna hala Podmežakla vzhodni del vredna 7,5 milijona evrov, je bila dogovorjena postopna izvedba, in sicer ločitev na fazo A in fazo B. Glede na projektantske ocene stroškov bo za izvedbo investicije nujno potrebno pridobiti dodatna nepovratna sredstva," je povedala svetovalka župana mag. Božena Ronner.

V fazi A, to je za dela v letih 2009 in 2010, je predvidena rušitev obstoječega prizidka in vzhodne montažne stene ter izgradnja celotnega vzhodnega prizidka z začasno streho. Instalacije se bodo izvedle v obsegu, ki bo zagotavljal nemoteno uporabo garderob, predvidenih za nogometni klub v kleti ter garderob v pritličju, namenjenih hokejistom. (M. J., foto: Občina Jesenice)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates