banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Gorenjska banka lani ustvarila kar 42,5 milijona evrov dobička
Gorenjska banka lani ustvarila kar 42,5 milijona evrov dobička E-pošta
četrtek, 14. maj 2009
kranj_gorenjskabanka2.jpg
Delničarji Gorenjske banke so se danes v Kranju zbrali na 21. redni skupščini. Predsednik uprave Gorazd Trček je delničarjem predstavil poslovanje banke v letu 2008, ki ga je zaznamovalo poglabljanje globalne gospodarske in finančne krize.

Banka je lani kljub spremenjenim razmeram poslovala dobro, saj je dosegla 50 milijonov evrov dobička pred obdavčitvijo, po plačilu davka pa 42,5 milijona evrov. Z bilančno vsoto 1,8 milijarde evrov se je banka uvrstila na deseto mesto v državi, s 3,8-odstotnim tržnim deležem, po višini celotnega kapitala pa je na drugem mestu v državi. 

Delničarji so danes potrdili razdelitev bilančnega dobička v višini 66,7 milijona evrov, in sicer 52,5 odstotka za rezerve in 32,7 odstotka za izplačilo dividend. Gorazd Trček je predstavil tudi poslovanje v prvem četrtletju letos in poslovne načrte za prihodnje leto. Zaradi recesije načrtujejo le 2-odstotno rast bilančne vsote in 40 milijonov evrov dobička pred obdavčitvijo. Predsednik uprave banke je še poudaril, da je bilo lansko leto resen preizkus sposobnosti in hkratna napoved še zahtevnejšega letošnjega leta, za kar imajo v banki pripravljene ustrezne scenarije. (M. J., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates