banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 17. maj 2009 (182. oddaja)
V sedmih dneh, 17. maj 2009 (182. oddaja) E-pošta
nedelja, 17. maj 2009

Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko je sredi iztekajočega se tedna v kongresnem centru na Brdu pri Kranju pripravila vseslovensko srečanje županov. Ena od osrednjih tem srečanja je bila projekt ustanovitve slovenskih pokrajin.

Na vseslovenskem srečanju županov je bilo ponovno vzpostavljeno vprašanje delitve regije na osrednjo in zgornjo Gorenjsko. Čeprav so se na referendumu državljani odločili drugače, župani občin zahodnega dela Gorenjske še vedno potihoma upajo na delitev.

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger sta minuli torek Gasilsko-reševalni službi Jesenice izročila specialno gasilsko vozilo za posredovanje pri nesrečah v cestnih predorih. Prostovoljnim gasilcem pa so ob tej priložnosti predali gasilsko vozilo GVC 16/24.

V Radovljici, ki se lahko pohvali s statusom invalidom prijazno mesto, so prejšnjo soboto odprli Linhartovo pot za slepe in slabovidne. Lions klub Bled in Občina Radovljica sta skupaj postavila napisne table za slepe in slabovidne obiskovalce ene najbolj pomembnih poti v mestu.

V prostorih Mestne občine Kranj je pretekli torek potekalo delovno srečanja Centra za socialno delo Kranj. Na njem so predstavili koncept dela in medinstitucionalnega sodelovanja v skladu z Zakonom o preprečevanju nasilja v družini.

Prejšnjo soboto je po vsej Sloveniji potekala zabavno-športna prireditev Šport in špas. Projektu, ki je namenjen predvsem medsebojnem druženju treh generacij ter spodbujanju športnega in s tem zdravega načina življenja, so se pridružili tudi Kranjski vrtci.

Prireditev Šport in špas je v soboto dopoldne potekala tudi v Radovljici. Tamkajšnje druženje so organizirali radovljiški vrtci, udeležila pa se ga je tudi Knjižnica Antona Tomaža Linharta. 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates