banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 24. maj 2009 (183. oddaja)
V sedmih dneh, 24. maj 2009 (183. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. maj 2009

Poslovno skupino Sava v Kranju oziroma konzulat Makedonije, ki je na istem naslovu, je v začetku iztekajočega se tedna obiskal predsednik Makedonije dr. Gjorge Ivanov. Visoki gost se je med drugim srečal s častnim konzulom Janezom Bohoričem in nekaterimi gospodarstveniki iz Slovenije.

Občina Jesenice si je že pred časom zadala zahtevno nalogo. V dveh fazah bodo popolnoma obnovili športno dvorano Podmežaklja. V letošnjem letu so za obnovo namenili 1,2 milijona evrov, skupna investicija pa znaša 7,5 milijona evrov.

Župan Mestne občine Kranj Damijan Perne si je minuli ponedeljek ogledal nekatere občinske investicije. Skupaj s svojimi sodelavci je obiskal grad Khistelstein, tribuno Hribček in Podružnično šolo v Žabnici. Prav obnova slednje je za krajane Žabnice izjemnega pomena.

Kranjski policisti in kriminalisti so po obsežni in temeljiti preiskavi prijeli domnevnega povzročitelja petkove nočne eksplozije pred stavbo Policijske uprave v Kranju. Kaznivega dejanja utemeljeno sumijo 21-letnika iz okolice Kranja.

V športni dvorani Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra na Zlatem polju v Kranju je pretekli torek potekal že osmi frankofonski festival. Udeležilo se ga je 500 osnovnošolcev iz vse Slovenije, ki so javnosti predstavili, kaj vse so se naučili pri pouku francoskega jezika.

V prostorih Osnovne šole Toneta Čufarja na Jesenicah so prejšnji konec tedna v organizaciji Osnovne šole Poldeta Stražišarja pripravili že 16. igre Specialne olimpiade Gorenjske. Športnega srečanja se je udeležilo 10 ekip iz vse Gorenjske.

V Muzeju Občine Šenčur so v torek zvečer odprli kiparsko razstavo avtorja Martina Ciglerja z naslovom Med delom in ustvarjalnim izražanjem.  Razstava bo na ogled do 7. junija, na njej pa je možno videti pestre kiparske stvaritve. 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates