banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 7. junij 2009 (185. oddaja)
V sedmih dneh, 7. junij 2009 (185. oddaja) E-pošta
nedelja, 07. junij 2009

Čeprav je gospodarsko-finančna kriza tudi v Sloveniji v polnem razmahu, pa se marsikje na Gorenjskem še vedno lotevajo velikih gradenj. V Preddvoru so prejšnjo soboto slovesno položili temeljni kamen za izgradnjo nove infrastrukture naselja Hrib. Gre za prvi nakupovalno–stanovanjski kompleks na tem območju.

Prebivalci mestne občine Kranj bodo le dočakali novo knjižnico. Njeno ureditev predvideva aneks k pogodbi, ki so ga svetniki sprejeli na zadnji redni seji mestnega sveta. Aneks določa, da mora izvajalec knjižnico predati namenu v nekaj manj kot 280 delovnih dneh. 

Medtem ko v večini občin na Gorenjskem tarnajo zaradi svetovne finančno-gospodarske krize, prebivalci in podjetniki v Šenčurju, kot pravijo, recesije ne čutijo. Kljub temu pa bo kriza svoj pečat pustila na nekaterih občinskih projektih.

Občani Cerkelj na Gorenjskem spadajo med najbolje plačane v državi. Tako vsaj trdijo uradne statistične ugotovitve, ki pa so precej razburile tamkajšnje prebivalce. S statističnimi podatki se ne strinja tudi župan Franc Čebulj.

V Domu krajanov na Primskovem v Kranju je v četrtek potekala terenska krvodajalska akcija, ki se jo je udeležilo 213 krvodajalcev. V kranjski območni organizaciji Rdečega križa upajo, da bo akcija postala tradicionalna. 

Kinološko društvo Fido je prejšnjo nedeljo na društvenem stadionu na Hrušici pripravilo tradicionalno, že 11. državno razstavo psov vseh pasem CAC Hrušica 2009. Na razstavo se je tokrat prijavilo rekordno število psov, in sicer 545, od teh kar 134 različnih pasem iz enajstih evropskih držav.

Družba Peko je minuli torek na modnem spektaklu v Festivalni dvorani v Ljubljani predstavila pet ekskluzivnih kolekcij, ki jih odlikujejo vrhunskost, drznost in kvaliteta. Kolekcije so plod sodelovanja Peka z oblikovalci iz modnega sveta, ki so v izdelke prelili delček svoje edinstvenosti in jim tako dodali posebno vrednost.

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates