banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 21. junij 2009 (187. oddaja)
V sedmih dneh, 21. junij 2009 (187. oddaja) E-pošta
nedelja, 21. junij 2009

Gospodarska zbornica Slovenije je prejšnji konec tedna v dvorani Smelt v Ljubljani organizirala tretji pomladanski vrh slovenskega gospodarstva s predsednikom vlade Borutom Pahorjem in ministri.  Gospodarstveniki so na vrhu predstavili svoje ključne zahteve za izboljšanje razmer in prebroditev gospodarsko-finančne krize.

Nekateri gospodarstveniki ukrepe vlade za ublažitev krize ocenjujejo kot dobre, spet drugi pa menijo, da se je vlada na krizo odzvala prepočasi. Člani vlade so zato gospodarstvenikom predstavili nadaljnje načrte za reševanje krize.

V sejni dvorani Mestne občine Kranj je sredi iztekajočega se tedna potekala 27. redna seja mestnega sveta. Med odmevnejšimi točkami je bil odlok o ustanovitvi gospodarske družbe Stanovanjsko podjetje Kranj, ki naj bi v prihodnje upravljala z občinskimi nepremičninami.

Prebivalci občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica bodo morali biti v prihodnosti bolj pozorni na cestnoprometne predpise. V medobčinskem inšpektoratu, ki pokriva vse omenjene občine, bodo v prvi fazi delovanja ravnali predvsem preventivno, kasneje pa odločno po predpisih.

Zavod za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave Korak od minulega torka deluje na novi lokaciji na Zlatem polju v Kranju. Odprtja investicije, vredne nekaj več kot 100 tisoč evrov, so se udeležili tudi nekateri gorenjski župani in poslanci.

Na Brezjah so prejšnjo soboto z vodenim pohodom tudi uradno odprli Pot miru, ki predstavlja sožitje naravne, kulturne in duhovne krajine. Pot je dolga 2 kilometra in pol ali 5,7 kilometra, odvisno od tega, ali izberemo krajšo ali daljšo pot, zahtevnost obeh pa je majhna, primerna za vse starosti. Izhodišče za ogled poti je trg pred baziliko Marije Pomagaj.

Vodstvo Policijske uprave Kranj je v četrtek dopoldne na Letališču Jožeta Pučnika ob prihajajočem prazniku slovenske policije svečano podelilo priznanja gorenjskim policistom. Ti so si jih zaslužili za požrtvovalnost in dolgoletno delo v policiji. Gorenjski policisti so si enotni, da bodo tudi v prihodnosti zavzeto opravljali svoje primarne naloge. Posebni znaki in odlikovanja pa zagotovo prispevajo k njihovi večji motivaciji.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates