banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow FOTO: Nov most med središčem Kranja in Hujami
FOTO: Nov most med središčem Kranja in Hujami E-pošta
torek, 02. avgust 2016
Iz središča Kranja na Huje (in obratno) je peš, s kolesom ali motorjem spet možno priti čez nov most nad kanjonom Kokre. Mestna občina Kranj je po lanski poškodbi most obnovila in modernizirala. Nova nosilna konstrukcija mostu je izvedena z vzdolžnimi jeklenimi profili in postavljena na obnovljene obstoječe betonske stebre.

Kranj_novi_most_cez_Kokro_1.JPG




















Svetla širina mostu je 4 metre, od tega je pohodni oziroma vozni pas širok 3 metre, na vsaki strani pa je še varovalni pas širine pol metra. V primerjavi s prejšnjim mostom je novi most širši za dober meter. Na obeh straneh mostu je nameščena varovalna ograja višine 1,20 metra. Nosilnost novega mostu je 3,5 tone. Površina mostu je izvedena s prečnimi lesenimi hrastovimi plohi z režami za odvajanje vode.

Kranj_novi_most_cez_Kokro_2.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ker so plohi iz svežega hrastovega lesa, iz njega izteka tanin. Zaradi tega običajni opazovalec lahko dobi občutek, da nova jeklena konstrukcija že rjavi. Temu seveda ni tako, celotna jeklena konstrukcija je vroče cinkana in pregledana s strani Inštituta za metalne konstrukcije. Po zagotovilih izvajalca se bo iztekanje tanina končalo najpozneje do naslednje pomladi. (M. K., foto: Mestna občina Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates