banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 5. julij 2009 (189. oddaja)
V sedmih dneh, 5. julij 2009 (189. oddaja) E-pošta
nedelja, 05. julij 2009

Gorenjska regija mora do 15. julija letos rešiti problem prihodnjega odlaganja odpadkov. Čeprav sta do roka, ki ga je postavila Evropska unija, ostala komaj dva tedna, so nekateri župani optimistični in prepričani, da prebivalci ne bodo oškodovani.
 
Župan Stušek je na sredini seji radovljiškega občinskega sveta na predlog Odbora za urejanje prostora in varstvo okolja Občine Radovljica umaknil osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko gradnjo za Merkurjem v Lescah. Odbor je predlagal, da se pridobi še strokovno revizijsko mnenje glede pravilnosti umestitve objektov oziroma predlaganih urbanističnih rešitev.

Po uspešno zaključeni prenovi skoraj kilometra steze na južnem delu Letališča Jožeta Pučnika, so minuli torek začeli drugo fazo prenove, ki bo trajala do 15. julija. V tem času se bo promet na brniškem letališču odvijal na skrajšani vzletno-pristajalni stezi, kar pa ne bo ogrožalo varnosti letalskega prometa.

Jeseniška policija, ki trenutno domuje kar v večstanovanjski stavbi, naj bi kmalu dobila nove prostore. Z ministrstvom za notranje zadeve namreč potekajo pogovori, da bi policijo preselili na nekdanji mejni plato Karavanke. To pa ne bo edina selitev državnih služb na Jesenicah.
 
V Mostah pri Žirovnici so prejšnji konec tedna slovesno odkrili nov kip talca, saj so prejšnjega v začetku lanskega leta ukradli vandali. Kip je po maketi Jake Torkarja izdelal Evgen Guštin iz Breznice, vlili pa so ga v livarni Kamenšek. Z odkritjem kipa so proslavili tudi spominski dan občine Žirovnica, ki ga obeležujejo 29. junija v spomin na pobite talce v Mostah.
 
V torek se je v Kranju začel 64. kongres mednarodne zveze Glasbene mladine. Mesto na kongresu gosti 60 delegatov, predstavnikov nacionalnih Glasbenih mladin iz vsega sveta.
 
Minuli četrtek se je začel letošnji mednarodni Festival Bled. Javnosti se bodo v štirinajstih dneh in na osmih prizoriščih predstavila številna znana in uveljavljena glasbena imena. Predvsem pa, kot obljubljajo organizatorji, bo vsak obiskovalec festivala našel nekaj zase.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates