banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Jesenice arrow Prvi od štirih koncertov Jesenskih serenad
Prvi od štirih koncertov Jesenskih serenad E-pošta
sreda, 10. september 2008
jesenice_jesenske_serenade.jpgV torek zvečer so v Kosovi graščini na Jesenicah pripravili prvega od štirih koncertov letošnjih Jesenskih serenad, ki jih na Jesenicah prirejajo že dvajset let. Obiskovalcem se je predstavil mlad in obetaven tolkalec Jože Bogolin (na sliki).
 
Serenade se v jubilejnem letu na Jesenice vračajo v vsem svojem sijaju štirih koncertov, ki jih je Združenju Glasbene mladine Jesenice omogočil glavni organizator cikla, društvo Glasbena mladina ljubljanska, za kar so mu zelo hvaležni. Poleg včerajšnjega bodo še trije večeri v septembru namenjeni le glasbi in kulturi.

Že v petek, 12. septembra, ob 20. uri bodo v Kosovi graščini na Jesenicah na Večeru ljudske glasbe nastopili Nina Volk (diatonična harmonika, oprekelj), Gregor Volk (violina, boben, okarina) in Romeo Volk (kontrabas, okarina). V torek, 16. septembra, ob 20. uri bo prav tako v Kosovi graščini potekal Večer francoske glasbe z nastopom Mojce Menoni Sikur (violina), Martina Sikurja (violončelo) in Sofie Ristič (harfa).

Letošnje Jesenske serenade pa bodo končali v petek, 19. septembra, s koncertom Poklon Trubarju, ki se bo začel ob 20. uri v župnijski cerkvi sv. Lenarta na Jesenicah. Nastopil bo Komorni ženski pevski zbor Mens sonora pod vodstvom zborovodkinje Marte Močnik Pirc. (Barbka Berguš, foto: Dejan Berguš, GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates