banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 12. julij 2009 (190. oddaja)
V sedmih dneh, 12. julij 2009 (190. oddaja) E-pošta
nedelja, 12. julij 2009

V Spominskem parku na Jesenicah so prejšnji konec tedna pripravili prireditev v počastitev praznika krajevnih skupnosti Mirka Roglja - Petka, Cirila Tavčarja in Staneta Bokala. V kulturnem programu sta nastopila Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora in kvintet Kulturnega društva dr. France Prešeren iz Žirovnice.

Praznično pa je bilo prejšnji konec tedna tudi v Kropi, kjer so že tradicionalno praznovali Kovaški šmaren. Večdnevna etnološka, zgodovinska, kulturna in zabavna prireditev ima svoje začetke v letu 1705, pod imenom Kovaški šmaren pa je tokrat potekala že trinajstič.

V Kranju je v sredo popoldne potekala žalna seja občinskega sveta. Prisotni svetniki so se poslovili od preminulega kolega Aleksandra Ravnikarja. 

Istega dne je z mesta občinskega svetnika v Kranju odstopil član koalicijske stranke Zares Vito Rožej. V obrazložitvi je zapisal, da odstopa zaradi prevelikih obveznostih, ki jih ima kot poslanec v Državnem zboru.
 
V Vogljah je v preteklih dneh potekala 4. mednarodna kolonija umetniške keramike V-oglje 2009, v Muzeju Občine Šenčur pa so se na razstavah s svojimi stvaritvami predstavili gostujoči umetniki.

Po treh tekmah celinskega pokala v smučarskih skokih je v vodstvu skupnega seštevka skakalec Robert Kranjec, ki je prejšnjo nedeljo dosegel še drugo zmago. Tokrat se jo je Kranjčan veselil pred domačimi navijači, svojo premoč pa je pokazal v obeh serijah, ko je skočil najdlje, 115,5 in 112,5 metra.

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je minuli ponedeljek zaradi izjemnih uspehov sprejel članice in člane Strelskega društva Triglav Javornik–Koroška Bela. Letošnji rezultati društva so izjemni, saj skoraj ni bilo tekme v državnem prvenstvu in ligah, na kateri člani jeseniškega društva niso segli po najvišjih mestih.

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates