banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Poletna obnova cest v občini Radovljica
Poletna obnova cest v občini Radovljica E-pošta
sreda, 22. julij 2009
radovljica_cesta_svobode_2008.jpg
Cesta svobode v Radovljici bo v začetku meseca avgusta odprta za promet. Izvajalec gradbenih del Cestno podjetje Kranj bo konec julija z grobim asfaltom preplastil odsek ceste pod starim mestnim jedrom, so danes sporočili iz Občine Radovljica.

Ta odsek (fotografiran je bil lani jeseni) je občina začela obnavljati konec leta 2007, rekonstrukcija pa je bila zahtevna zaradi izredno težavnih geoloških razmer. Poleg občine jo sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj, ki je prispeval 1,2 milijona evrov nepovratnih sredstev, in država s 125.000 evri. Cesta svobode bo odprta za promet do spomladi 2010, ko je načrtovana obnova novega odseka ceste. 

V juliju je v okviru rednega vzdrževanja občinskih cest Cestno podjetje Kranj izvedlo nujna popravila ceste Predtrg – centralna čistilna naprava v vrednosti 20.000 evrov. V avgustu bo obnovljeno še cestno omrežje na Dobravah, ki povezuje Zgornjo, Srednjo, Spodnjo Dobravo, Mišače in Otoče, za kar je v proračunu zagotovljenih 90.000 evrov. 
 
V Hrašah so včeraj začeli s pripravami za asfaltiranje ceste po tem, ko so zaključili izgradnjo meteorne kanalizacije, plinovoda, obnovo vodovoda in kabelskega omrežja ter izgradnjo pločnika z javno razsvetljavo. Skupna vrednost omenjenih del je približno 300.000 evrov, rok za izvedbo grobega asfalta pa je ta petek, 24. julija. Izvajalca Cestno podjetje Kranj in Gratel bosta nato do jeseni nadaljevala z obnovo in izgradnjo komunalnih vodov ter ceste skozi naselje Hraše v smeri proti Rodinam.
 
Nadaljujejo se prilagoditve občinskih cest na avtocestne priključke. Na Brezjah so bile zaključene z zoženjem ostanka hitre ceste na odseku priključek Brezje–Črnivec in namestitvijo odbojnih ograj. S tem so pridobili prostor za ureditev kolesarske steze, ki bo povezovala Radovljico, Podvin ter Brezje in jo bo možno uporabljati že jeseni.
 
V teku je izbor izvajalca za obnovo Ljubljanske ceste v Radovljici od križišča z Langusovo in Šercerjevo ulico do avtocestnega priključka. Cesta bo rekonstruirana z novim enostranskim pločnikom, obnovljena bo vsa komunalna oprema s hišnimi priključki. Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko bo obnovo Ljubljanske ceste sofinancirala z 207.000 evri. (C. L., foto: arhiv GTV)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates