banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow V Kranju ta konec tedna tradicionalna Kranjska noč
V Kranju ta konec tedna tradicionalna Kranjska noč E-pošta
četrtek, 30. julij 2009
kranj_kranjska_noc2009.jpg
Kranjske ulice bodo v petek, 31. julija, in v soboto, 1. avgusta, že 27. leto zapored gostile najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s tradicionalno Kranjsko nočjo. Prireditev se je s svojo bogato in raznoliko programsko vsebino uvrstila med največje slovenske festivale z več deset tisoč obiskovalci iz vse države. Letošnje leto bodo oba dneva zaznamovala številna manjša prizorišča med Maistrovim trgom in Pungertom, kjer se bodo zvrstili koncerti in animacijski nastopi različnih žanrov in zvrsti.
 
"V petek ohranjamo največje prizorišče na Slovenskem trgu, na katerem bodo nastopili številni glasbeni gostje radia Belvi, za vrhunec prireditve pa bomo poskrbeli z nastopom Jana Plestenjaka," so sporočili iz Zavoda za turizem Kranj.

V starem Kranju bodo za celodnevno dobro razpoloženje na Maistrovem trgu skrbeli številni ulični umetniki, pihalni orkestri in večerni akustični koncerti ob dobri gostinski ponudbi. Glavni trg bo tudi letos obarvan z etno glasbo in z mednarodno udeležbo številnih plesnih in glasbenih skupin. Letos so se na povabilo Zavoda za turizem Kranj odzvale skupine iz Banja Luke, Novega Sada, Železne Kaple in Rivolija. Že v petek boste lahko prisluhnili dvema izjemnima vokalistkama, Nuši Derenda in Alenki Godec. Sobota pa prinaša res odlično etno glasbo, ki bo imela veliko škotskih in irskih ritmov ob skupini Beer Belly, ciganskih ritmov s skupino Kontrabant ter na koncu vroče latino ritme, za katere bodo poskrbeli člani skupine Cubismo.

kranj_kranjska_noc2.jpg"Letos smo ponovno oživeli prizorišče pred Prešernovim spomenikom, kjer se nam bosta na akustičnem odru predstavila Adi Smolar in Tinkara Kovač, pred tem pa bosta zagotovo vzdušje ogreli predstavi stand up komedije in pester animacijski program. V sodelovanju z društvom Creinativa bodo Plečnikovo stopnišče oživeli številni razstavljalci, ki se bodo predstavili na umetniški tržnici, plesni nastopi in glasbeniki. Kotiček za užitek bo ob sedenju na stopnišču nudil tudi zanimive koktejle in okusne prigrizke," so pojasnili v Zavodu za turizem Kranj.

Na Pungertu bo tudi letos potekal otroški Kranfest, ki ga pripravljajo skupaj z Otroškim kulturnim centrom Krice Krace. Številne ustvarjalne delavnice, neomejene možnosti igre in zabave na urejenem otroškem igrišču, predstave in animacije bodo zagotovo dobro predramile številne male nadebudneže. Tudi tokrat bodo lahko najmlajši uživali v deželi škrata Krančka v rovih pod starim Kranjem.

Dogajanje se bo na koncu mesta zaključilo z odlično glasbo, za katero bodo prvi večer poskrbeli letošnji zmagovalci MMS-a, skupina Jazz station. Sobotni večer pa bodo dopolnili člani skupine Pablo e il mare, ki prihajajo iz pobratenega mesta Rivoli v Italiji. Za konec se bodo predstavili še zmagovalci Kolosejfesta, ki je cel mesec dopolnjeval dogajanje v Kranju.

Zavod za turizem Kranj prosi vse obiskovalce prireditve, da svoja vozila parkirajo na parkirišču pri centru Supernova (nekdanji Gorenjski sejem) in na javnih parkirnih površinah izven zaprtega dela prizorišč. Stanovalce in obiskovalce mestnega jedra pa prosijo, da od četrtka, 30. julija, do nedelje, 2. avgusta, svojih vozil ne parkirajo na Glavnem trgu, Poštni ulici, na ploščadi pred Prešernovim gledališčem in na delu Trubarjevega trga. (M. J., foto: Zavod za turizem Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates