banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Urejanje dodatnih prostorov v radovljiških vrtcih
Urejanje dodatnih prostorov v radovljiških vrtcih E-pošta
torek, 04. avgust 2009
radovljica_vrtec_radovljica.jpg
Občina Radovljica bo v tem mesecu v sodelovanju z Vzgojnovarstvenim zavodom Radovljica uredila dodatne prostore, ki bodo 1. septembra omogočili, da bodo vrtec lahko obiskovali vsi sprejeti otroci.

"Zaradi velikega vpisa otrok bo namreč odprtih šest novih oddelkov, in sicer po dva v osnovnih šolah v Radovljici in Lescah ter po en oddelek v vrtcih v Begunjah in na Brezjah. Tako bo v novem šolskem letu v sedmih enotah vrtec obiskovalo 722 otrok v 40 oddelkih (v šolskem letu 2008/09 632 otrok v 34 oddelkih). Zaposlili bodo 6 dodatnih vzgojiteljic, 6,5 pomočnic vzgojiteljic, analitika, perico – likarico in kuharico.
 
Če bo zaradi morebitnega vpisa otrok po začetku novega šolskega leta odprt še dodaten oddelek v vrtcu v Kropi, pa bodo v VVZ Radovljica zaposlili še eno vzgojiteljico in eno pomočnico vzgojiteljice," so sporočili iz Občine Radovljica.
 
begunje_vrtec.jpgCelotne stroške ureditve prostorov, gradbenih del in opreme ocenjujejo na 190 tisoč evrov. Večina gradbenih del je že v teku. Na Brezjah bo dodatna igralnica urejena v bivših prostorih krajevne skupnosti, v Begunjah pa bodo novo igralnico in sanitarije uredili v mansardi vrtca.
 
Po dva oddelka za radovljiško in leško enoto vrtca bosta gostovala v učilnicah osnovnih šol, preurejenih v igralnice. Na Posavcu bo treba preurediti kuhinjo, ki je bila doslej delilna, v novem šolskem letu pa bodo v njej obroke tudi pripravljali.
(M. J., foto: Vrtec Radovljica)
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates