banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Slovesna podelitev priznanj Občine Radovljica
Slovesna podelitev priznanj Občine Radovljica E-pošta
sreda, 05. avgust 2009
radovljica_obcinska_proslava_december_2008.jpg
Danes ob 20. uri bo na Linhartovem trgu v Radovljici osrednja proslava ob prazniku občine Radovljica v spomin na ustanovitev Cankarjevega bataljona na Vodiški planini. Na proslavi bodo podelili občinska priznanja, v kulturnem sporedu pa bosta nastopila jazz kvartet Barizzz in žonglerska skupina Čupakabra. 

Veliko plaketo Občine Radovljica bo drevi prejel Janez Romih za življenjsko delo v zdravstvu, posebej na področju psihiatrije. Plakete Občine Radovljica pa bodo prejeli Dolfe Vojsk za razvoj in promocijo smuči Elan ter vzpon tovarne Elan v Begunjah, Frido Skumavc, ob svoji 70-letnici, za delo z mladimi na področju nogometa in Matija Markelj za dolgoletno delo na političnih ter družbenih področjih.
 
Pečat Občine Radovljica bo šel v roke predstavnikov Športnega društva Podnart, v katerem si že vrsto let prizadevajo za uveljavitev in razvoj športa v Lipniški dolini. Medalje Občine Radovljica pa so si prislužili Dora in Franc Oblak za organizacijo mednarodnega lokostrelskega turnirja na Venerini poti na gradu Kamen, Franc Poljanc za uveljavitev namiznega tenisa kot prepoznavne športne panoge v občini in širše, Gasilska zveza Občine Radovljica za aktivno vključevanje in udeležbo na intervencijah, pri reševanju življenj ter preprečevanju škode na premoženju in članice PGD Begunje, ki so na gasilski olimpijadi v Ostravi julija letos osvojile prvo mesto v svoji kategoriji.

Občina Radovljica vsako leto nagradi dijakinje in dijake, ki so bili odlični v vseh štirih letnikih srednje šole, letos pa se jim bodo pridružili tudi zlati maturanti. Posebno priznanje in nagrado 220 evrov za nadaljnje izobraževanje bodo tako prejeli Ožbej Drmota iz Otoč, Krištof Fajdiga iz Radovljice, Darja Gašperlin iz Ljubnega ter Ana Golmajer, Rok Hrovat, Rok Leban, Jaka Pohar, Maja Ropret in Matjaž Zupan iz Radovljice. (J. M., fotografija je bila posneta na proslavi ob prazniku Občine Radovljica, decembra 2008) 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates