banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kamnik arrow Velika planina na fotografijah Primoža Hienga
Velika planina na fotografijah Primoža Hienga E-pošta
sreda, 12. avgust 2009
kamnik_primoz_heing_velika_planina1.jpg
V Samčevem predoru, prehodu med Glavnim trgom in Šutno v Kamniku, bodo v petek, 14. avgusta 2009, ob 19. uri odprli tretjo razstavo iz cikla Kamnik v srcu Slovenije – portret iz zraka, ki jo pripravlja fotograf Primož Hieng. Tokrat bo osrednja tema razstave Velika planina s kamniškimi planinami, obiskovalci postavitve razstave na prostem – na ogled bo v vsakem vremenu, tudi v dežju – pa si bodo lahko ogledali še nekatere nove poglede fotografa na Kamnik in njegovo širšo okolico iz ptičje perspektive.
 
Razstava Kamnik v srcu Slovenije – portret iz zraka, III. del, ki sodi v sklop prireditev ob 780-letnici prve pisne omembe mesta, bo v prvem terminu na ogled od 14. do 28. avgusta, postavili pa jo bodo spet v času 39. dnevov narodnih noš od 10. do 13. septembra. Na ogled bodo veliki formati 100 krat 70 cm, obiskovalcem pa se bodo Kamnik, Velika planina, kamniške planine in drugi kraji predstavili na 40 fotografijah.

Prvi del fotografiranja iz helikopterja Letalske policijske enote je fotograf Hieng opravil s pilotom mag. Primožem Škufco konec maja, ko je fotografiral manj znane predele kamniške občine, predvsem pa Veliko planino in kamniške planine. V drugem delu se je sredi julija še enkrat podal nad Veliko planino, tokrat s pilotom Igorjem Zrinskim. Posnetki so zdaj, ko se na planini pase živina, še lepši in veliko bolj zanimivi. Ob tem dodaja, da ima vodstvo Letalske policijske enote izreden posluh za tovrstno delo, prav tako pa tudi piloti, ki so izšolani tudi za takšne dejavnosti.
 

kamnik_primoz_heing_velika_planina2.jpgkamnik_primoz_heing_velika_planina3.jpgkamnik_primoz_heing_velika_planina4.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Primož Hieng, ki se zadnja leta posveča fotografiranju iz zraka, je do zdaj pripravil 30 samostojnih razstav in sodeloval na več kot 120 skupinskih razstavah doma in v tujini (med drugim celo v Južnoafriški republiki, v ZDA in na Kitajskem), za svoja dela pa je prejel več kot 20 nagrad in priznanj.
 
Avtorja čakata septembra še dve veliki razstavi. Fotografije Sečoveljskih solin iz zraka bo predstavil v Galeriji Kraške hiše v Repnu v občini Repentabor v sosednji Italiji, prav tako septembra pa bo v kranjskih rovih razstavil fotografije Kranja iz ptičje perspektive. (G. S., foto: Primož Hieng)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates