banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranjska Gora arrow V kranjskogorskih hotelih za dvajset odstotkov več nočitev
V kranjskogorskih hotelih za dvajset odstotkov več nočitev E-pošta
petek, 14. avgust 2009
kranjskagora_hit_holidays1.jpg
Iz družbe HIT hoteli, igralnice, turizem so sporočili, da letošnja poletna sezona  v Kranjski Gori v vseh segmentih turistične ponudbe poteka uspešno, še posebej ob upoštevanju posledic gospodarske krize, ki je močno prizadela turistično panogo.
 
Hoteli skupine Hit, ki so v Kranjski Gori združeni v tržno znamko Hit holidays, Larix, Grand Hotel Prisank, Kompas, Alpina, prenovljeni resort Špik, ki je postal pravi slovenski turistični hit sezone, in apartmaji Vitranc, so v juliju zabeležili 20 odstokov več nočitev kot v istem obdobju lani. Skupna realizacija se je povečala za več kot 16 odstotkov glede na julij 2008.

„Povečanje je v določenem delu rezultat ponovno odprtega resorta Špik, ki gostom ponuja novih 238 postelj in obsežen sprostitveni program. V številu nočitev se je najbolj povečal (podvojil) delež nočitev slovenskih gostov, ki sicer predstavljajo 38 odstotkov gostov hotelov Hit holidays. Za 30 odstotkov se je glede na lansko poletje povečalo število italijanskih gostov, ki so po številu nočitev na drugem mestu v poletnih mesecih. Za 16 odstotkov je, v nasprotju s trendi v drugih destinacijah, poraslo število angleških gostov, nekoliko manj pa jih je prišlo iz Izraela, Belgije in Nemčije. Glede na julijski rezultat in obseg rezervacij se pričakuje podobno uspešen tudi mesec avgust,” je pojasnil vodja korporativnega komuniciranja pri družbi HIT, mag. Tilen Majnardi.

kranjskagora_hit_holidays2.jpgKranjska Gora se tako s številnimi investicijami uspešno razvija v celoletno turistično središče, ki nudi pestro turistično ponudbo od rekreacije, sprostitve in zabave za vse segmente gostov v vseh letnih časih, vlaganja v številne dogodke in promocijo pa zagotavljajo rast prepoznavnosti v Sloveniji in tujini.
 
V kraju letos spet uspešno potekajo poletni otroški tabori Anžeta Kopitarja, Marka Miliča in Jureta Koširja, odlične pogoje za športne priprave pa so izkoristile številne športne ekipe, nazadnje tudi košarkarske reprezentance Slovenije, Rusije in Makedonije. Poletje so popestrile številne prireditve, katerih vrhunec bodo Kranjskogorski dnevi športa in zabave, ki bodo potekali prihodnji konec tedna. (M. J., foto: HIT hoteli, igralnice, turizem)
 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates