banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 20. september 2009 (195. oddaja)
V sedmih dneh, 20. september 2009 (195. oddaja) E-pošta
nedelja, 20. september 2009

Preteklo sredo se je na štiriurnem delovnem obisku v občini Preddvor mudil  predsednik države dr. Danilo Türk. V obnovljenem Domu krajanov na Zgornji Beli je naprej s svojim obiskom razveselil malčke v tamkajšnjem vrtcu, v vrhnji dvorani pa je utrip krajev pod Storžičem spoznal skozi predstavitve aktivnejših društev v občini Preddvor.

Da jih je obiskal predsednik države, so bili ponosni tudi v občini Preddvor. Poudarili so, da je to prvi predsednik, ki jih je obiskal, odkar je občina postala samostojna. Njena odcepitev od kranjske občine se je zgodila pred 15 leti.

Na Jesenicah so minulo sredo zaključili projekt letošnjih obnov otroških igrišč. Kot zadnje so obnovili igrišče ob Osnovni šoli Prežihovega Voranca. S tem so šoli zagotovili izvajanje športnih programov na področju izobraževanja.

V občini Šenčur bodo v prihodnjih dneh dobili novo športno dvorano. Večnamenski objekt v vasi Voklo spada med najbolj sodobne dvorane v regiji, uradno pa jo bodo namenu predali naslednjo soboto.

Linhartova dvorana v Radovljici stopa v novo sezono. Tudi letos so pripravili zanimiv gledališko-glasbeni abonma, namenjen širokemu krogu obiskovalcev, in lutkovni abonma za najmlajše.

Na Brdu pri Kranju je prejšnjo soboto potekalo državno gasilsko tekmovanje v orientaciji za pionirje in mladince. Tekmovanje je bilo del letošnjih prazničnih prireditev ob 130-letnici organiziranega gasilstva v mestni občini Kranj.

Turistično društvo Rateče-Planica že vrsto let vsako drugo nedeljo v septembru pripravi srečanje planincev iz treh dežel na 1509 metrov visoki Tromeji. Srečanja, s katerim uspešno negujejo prijateljske odnose treh narodov, so se prejšnjo nedeljo udeležili tudi župani iz Avstrije, Italije in Slovenije.

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates