banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 27. september 2009 (196. oddaja)
V sedmih dneh, 27. september 2009 (196. oddaja) E-pošta
nedelja, 27. september 2009

Kranjski komunalni odpadki znova vznemirjajo javnost, na sredini redni seji sveta Mestne občine Kranj pa so bili tudi deležni velike pozornosti svetnikov. Koalicija je namreč prepričana, da so podražitve komunalnih storitev nujne, obžaluje pa dejstvo, da se je v minulih letih premalo pozornosti posvečalo perečemu vprašanju prihodnjega odlagajanja odpadkov.

V Kranju se z obnovo Stritarjeve ulice in dela Gregorčičeve ulice začenja uresničevati projekt ureditve Slovenskega trga z navezujočimi ulicami. V teh dneh pa se je končno začela tudi obnova nekdanje veleblagovnice Globus.

Na Jesenicah pospešeno obnavljajo cestno infrastrukturo. Najbolj opazna prenova je na cesti Jesenice–Hrušica pri splošni bolnišnici, kjer so uredili tudi novo avtobusno postajo.

V občinah Gorje, Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica že od junija uspešno delujeta medobčinski inšpektorat in redarstvo. Ena prvih nalog organa je bila ugotovitev največjih problemov, ki jih mora inšpektorat reševati, redarstvo pa nadzirati.

Občina Cerklje na Gorenjskem ob letošnjem občinskem prazniku s ponosom zre v svojo samostojno prehojeno pot. V preteklih petnajstih letih so izpeljali številne investicije, ki so pripomogle k dvigu kulturnih, izobraževalnih in turističnih vsebin v občini.

V prostorih Podjetniškega centra v Kranju so v torek javnosti predstavili projekt čezmejnega sodelovanja z naslovom Brezmejna doživetja kulturne dediščine. Z njim želijo izboljšati sodelovanje med našimi in tujimi institucijami na področju kulture.

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates