banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Dan brez avtomobila v občini Radovljica
Dan brez avtomobila v občini Radovljica E-pošta
torek, 16. september 2008
radovljica_dan_brez_avtomobila.jpg
Občina Radovljica se v evropskem tednu mobilnosti že peto leto zapored pridružuje pobudi Dan brez avtomobila. Letošnji moto Zadihajmo s polnimi pljuči prinaša jasno opozorilo, da potrebujemo za svoje zdravje tudi čist zrak in ohranjeno okolje.
 
V Radovljici bodo v petek, 19. septembra, ob 16. uri s Športno zvezo Radovljica pripravili tradicionalni kolesarski izlet. Po navedbi ministrstva za okolje je statistično kar polovica vseh poti z avtomobilom tako kratkih, da bi jih lahko premagali s kolesom ali peš.
 
"Ob 16. uri se bomo z Linhartovega trga v Radovljici odpeljali na krožno pot po delu območja občine in na 20 kilometrov dolgi in nezahtevni trasi simbolično krstili nova krožišča, primerno urejena tudi za kolesarje: med Radovljico in Lescami, na bodoči Cesti za Verigo v Lescah in na cesti Lesce – Hraše. Pot bomo nadaljevali skozi Zapuže, Begunje, Dvorsko vas, Zgornji Otok, Gorico in Vrbnje nazaj v Radovljico. Tu bodo za sladko okrepčilo poskrbeli udeleženci programa PUM – projektno učenje za mlajše odrasle, ki v Radovljici deluje pod okriljem Ljudske univerze, kolesarji pa bodo prejeli tudi spominske majice," so sporočili iz Občine Radovljica.
 
Lokalna turistična organizacija Radovljica bo v petek ob 17. uri pred Turistično informacijskim centrom v Radovljici predstavila kolesarsko informacijsko točko, ki omogoča najem koles in postavitev stojal za kolesa, informira kolesarje o »kolesarski ponudbi« (poti, servisi in prodajalne koles ter kolesarske opreme, možnosti glede nastanitve, gostinske ponudbe itd.), prodaja turistične vodnike, zemljevide kolesarskih in drugih tematskih poti ter ponuja informacije splošnega turističnega značaja.
 
LTO Radovljica v sodelovanju z občino pripravlja tudi celovit zemljevid tematskih poti (med drugim tudi kolesarskih) v občini, ki bo s pisnim in slikovnim gradivom, obogatenim z zemljevidi, v slovenščini in angleščini dodatno obogatil ponudbo turističnih publikacij. (H. I., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates