banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Župan Stušek sprejel radovljiške čebelarje
Župan Stušek sprejel radovljiške čebelarje E-pošta
sreda, 17. september 2008

Čebelarsko društvo Radovljica letos praznuje 125-letnico uspešnega delovanja. Njegove predstavnike je ob zavidanja vrednem jubileju včeraj opoldne sprejel radovljiški župan Janko Sebastijan Stušek. Ob tej priložnosti so pregledali pretekle skupne projekte in načrte, med katerimi je tudi izgradnja čebelarsko-izobraževalnega središča v Lescah.

radovljica_cebele3.jpgradovljica_cebele2.jpgradovljica_cebele4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

"To je prvič, da smo praznovali tako protokolarno, da smo bili čebelarji sprejeti na tako visokem položaju," je povedal predsednik Čebelarskega društva Radovljica dr. Aleš Gregorc. Radovljiško društvo čebelarjev spada med najstarejša tovrstna društva v Sloveniji. "V društvu imamo različne dejavnosti, najpomembnejša je seveda skrb za čebelje družine, veliko pa damo tudi na izobraževanje čebelarjev," je še dejal Gregorc.
 
Vodja občinskega referata za razvoj Alenka Langus pa je predstavila projekt čebelarsko izobraževalnega središča Gorenjske v Lescah, za katerega je že pridobljeno gradbeno dovoljenje. Projekt je nastal prav na pobudo Čebelarskega društva Radovljica, za čebelarsko središče je zagotovljeno zemljišče v Lescah ob kmetijski zadrugi, sama izgradnja pa je odvisna od pridobitve državnih nepovratnih sredstev, sofinanciranja zgornje gorenjskih občin in čebelarske zveze ter društva.
(I. K., foto: Štefan Svete, GTV)

 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates