banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kamnik arrow Tretji Češnjiški tek Balohovi in Spruku
Tretji Češnjiški tek Balohovi in Spruku E-pošta
nedelja, 21. september 2008
cesnjice_tekbaloh_spruk.jpg
Športno društvo Češnjice iz Tuhinjske doline pod Menino planino je danes organiziralo tretji Češnjiški tek, ki se ga je udeležilo 51 tekačev in tekačic iz vse Slovenije. V absolutni konkurenci sta zmagovalca postala Marko Spruk iz Črne pri Kamniku (Klub gorskih tekačev Papež Kamnik) in Janja Baloh iz Srednje vasi pri Kamniku (Klub Polet).

Z 8,3-kilometrsko progo po razgibanem terenu je s časom 34:38 najhitreje opravil Marko Spruk (KGT Papež Kamnik). Tik za njim, le šest sekund kasneje, je v cilj pritekel domačin iz Tuhinjske doline Zdravko Volkar (ŠD Šmartno), na tretje mesto pa se je uvrstil Gregor Mlakar (KGT Papež Kamnik). Slednji je v boju za stopničke premagal Andreja Medveda (AK Domžale), ki je sicer odličen duatlonec, peto mesto pa je pripadlo domačemu veteranu Tomu Petku s ŠD Šmartno. "Na Češnjiškem teku sem nastopil drugič. Lani se tekme, katere trasa mi zelo ustreza, zaradi poškodbe namreč nisem udeležil," je po tekmi povedal zmagovalec Marko Spruk, ki je kljub težavam s koleni ugnal vso konkurenco. "Prav zaradi težav s koleni treniram manj, trikrat tedensko, a so ti treningi zelo intenzivni," dodaja Spruk, ki letos med drugim načrtuje tudi udeležbo na malem maratonu oz. na 10-kilometrski preizkušnji v okviru tradicionalnega ljubljanskega maratona.

Med dekleti je bila najhitrejša (47:16) članica Kluba Polet Janja Baloh iz Srednje vasi pri Kamniku. Za več kot dve minuti je ugnala Fani Podkrajšek (ŠD Izlake) in Majdo Zupan (Vransko), ki je tek končala na tretjem mestu. "V Češnjicah sem že tretje leto, od vsega začetka torej. Vzdušje je prijetno, domače in prav zato se vračam. Proga je težka, a ko pritečeš v cilj, je vse pozabljeno", pravi zmagovalka Janja Baloh, ki tek večkrat tedensko trenira že v zgodnjih jutranjih urah, kot inštruktorica pa vadbo dopolnjuje še z aerobiko.

Organizator teka ni pozabil na nadobudne mlade športnike. S štartno-ciljnega prostora na češnjiškem športnem igrišču so kot prvi krenili dečki in deklice, ki so se pomerili na 1,3 kilometra dolgi progi. V kategoriji mlajših deklic je bila najhitrejša domačinka Špela Jeglič (ŠD Češnjice), tik za njo je ciljno črto pretekla njena sovaščanka Katjuša Železnik. Med mlajšimi dečki je prvo mesto osvojil Matevž Planko pred bratom Lovrom, oba sta člana kamniškega triatlonskega kluba TK Trisport Elektronček. Na stopničkah je poleg bratov Planko, na tretjem mestu, stal še Leon Cimerman (Mengeš). V kategoriji starejših deklic so si mesta na stopničkah razdelila dekleta s KGT Papež: Maja Šlebir (1.), Diana Kotnik (2) in Maša Šlebir (3.). Tudi pri vrstnikih v kategoriji starejših dečkov je bil najhitrejši član KGT Papež. Mitja Kotnik je zmagal pred Gregorjem Lazarjem (AK Domžale) ter Davidom Pauličem (Vransko).

Na še krajši, 400 metrski progi, so se pomerili predšolski otroci. Teklo je devet fantov in deklet, prvih mest pa sta se veselila Jan Berčon (AK Kladivar Celje) in Lucija Železnik iz Češnjic.
        
"Menim da je prireditev odlično uspela. Morda sem pričakoval nekoliko več udeležencev, a sem vseeno zadovoljen, saj je bila zasedba tekačev kvalitetna," je po prireditvi povedal predsednik ŠD Češnjice Rajko Jeglič, ki že razmišlja o naslednjih športnih prireditvah. "V okviru društva v jesenskih mesecih pripravljamo dva nogometna turnirja. Turnirju trojk bo sledil klasični maloi nogometni turnir, pozimi pa bomo ob ustreznih snežnih razmerah izvedli tekmi na bližnjih 15-metrski in 35-metrski smučarski skakalnici," napoveduje Jeglič in dodaja, da bodo ob športnem igrišču v Češnjicah kmalu zgrajene tudi garderobe in pokriti prostor, kar bo vsekakor pripomoglo k še bolj kvalitetni izvedbi športnih prireditev v organizaciji ŠD Češnjice.
(D. R., foto: ŠD Češnjice)
 
< Nazaj
Free Joomla Templates