banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 29. novembra 2009 (205. oddaja)
V sedmih dneh, 29. novembra 2009 (205. oddaja) E-pošta
nedelja, 29. november 2009
V Tržiču že nekaj časa poteka intenzivna obnova ulic, trgov in cest. Občinsko vodstvo želi tudi s pomočjo evropskih sredstev postoriti vse, kar je bilo v prejšnjih letih zanemarjeno. Mesto naj bi v svoji novi podobi zaživelo v poletnih mesecih prihodnjega leta.

Občina Šenčur in Direkcija Republike Slovenije za ceste sta na četrtkovi okrogli mizi prebivalcem Šenčurja predstavili načrte za cestno infrastrukturo v prihodnjih letih na območju občine. Po zagotovilih direktorja direkcije mag. Gregorja Ficka so sredstva zagotovljena tudi za gradnjo krožišča pri poslovni coni Šenčur. 
 
Na Jesenicah vse več pozornosti namenjajo ureditvi cestnega prometa. Tega vprašanja so se na zadnji redni seji lotili tudi jeseniški svetniki. Sprejeli so nekaj novosti, ki bodo prispevale k večji pretočnosti in varnosti prometa. 
 
V Kranju so v zadnjih dneh dobili več mlekomatov. Gre za naprave, ki bodo občanom omogočile nakup vedno svežega mleka z različnih gorenjskih kmetij. Med bolj zastopanimi je kmetija Sajevic z Visokega pri Kranju.
 
Občina Radovljica v letošnjem letu ne bo podelila naziva častni občan. Takšna je bila odločitev tamkajšnjega občinskega sveta na sredini, 27. redni seji. Županov predlog, da bi naziv podelili športniku Iztoku Čopu, so opozicijski svetniki zavrnili.
 
Na slavnostni akademiji v Prešernovem gledališču bodo v sredo ob 18. uri slovesno podelili priznanja Mestne občine Kranj. Letošnje prejemnike priznanj so v preteklih dneh predstavili na novinarski konferenci. Nagrajenci so počaščeni, da je občina opazila njihovo požrtvovalno delo.
 
V Prešernovem gledališču v Kranju so prejšnjo nedeljo premierno uprizorili gledališko predstavo z naslovom Lep dan za umret. V sodobni drami nastopata samo Vesna Jevnikar v vlogi mame in Vesna Pernarčič Žunič v vlogi hčerke, celotna zgodba pa se vrti okoli šestih ljudi.
 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates