banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Kranj arrow Predpraznično srečanje z verskimi skupnostmi
Predpraznično srečanje z verskimi skupnostmi E-pošta
ponedeljek, 07. december 2009
kranj_srecanje_z_verskimi_skupnostmi.jpgŽupan Mestne občine Kranj Damijan Perne se je na današnjem tradicionalnem decembrskem sprejemu pred božičnimi in novoletnimi prazniki srečal s predstavniki verskih skupnosti, ki delujejo na območju kranjske občine. Povabljeni so bili kranjski prelat in duhovniki iz 13 župnij rimokatoliške cerkve in predstavniki evangeličanske cerkve, pravoslavne in muslimanske verske skupnosti.

Perne je predstavil delo občine v iztekajočem se letu in ključne projekte, vesel pa je bil tudi vprašanj in pobud duhovnikov. Izpostavili so predvsem teme, ki so povezane z njihovim delom in potrebami ljudi. Med njimi so spremembe prometnega režima v starem mestnem jedru, spremembe na parkiriščih v bližini cerkva, ki služijo tudi za potrebe verskih obredov, potreba po večji povezanosti s pogrebnimi službami, ko pri obredu sodeluje duhovnik, potreba po zagotavljanju varnosti v bližini cerkva in župnišč, še zlasti ob  večjih verskih praznikih, podpora občine pri vzdrževanju sakralnih objektov.

Župan je razložil, da se vsaka vloga, ki prispe v zvezi z vstopanjem vozil v staro mestno jedro ali koriščenje parkirnih površin, obravnava posebej in v okviru sprejetih pravil išče najboljša rešitev. Pobude v zvezi s pogrebno službo in varnostjo bo posredoval na ustrezne naslove. Za vzdrževanje sakralnih objektov občina posebnega fonda sredstev ne more imeti, prek razpisov pa namenja določena sredstva za programe verskih skupnosti.

Skupna ugotovitev je bila, da je sodelovanje med kranjsko občino in verskimi skupnostmi dobro, morda bi se morali srečevati pogosteje. Zaželeli so si še prijetne božične praznike in vse dobro v novem letu.
(B. D., foto: Mestna občina Kranj)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates