banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 6. decembra 2009 (206. oddaja)
V sedmih dneh, 6. decembra 2009 (206. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. december 2009
V Splošni bolnišnici na Jesenicah je v ponedeljek zjutraj zaradi zapletov nove gripe, hude pljučnice in večorganske odpovedi, umrla 89-letna pacientka. V vladi pozivajo k cepljenju, saj nova gripa ne izbira žrtev. Doslej se je proti njej cepilo čez 40.000 ljudi. 

V Prešernovem gledališču je v sredo potekala slavnostna akademija ob prazniku Mestne občine Kranj, na kateri je župan Damijan Perne tudi letos podelil občinska priznanja in nagrade. Nagrajenci, ki so se po akademiji udeležili županovega sprejema v avli občinske stavbe, so bili počaščeni, da so letošnja priznanja pripadla prav njim.

Kljub svetovni finančno-gospodarski krizi so nekatera gorenjska mesta v pravem investicijskem razcvetu. Pri naložbah ne zaostaja niti občina Preddvor, ki se letos lahko pohvali s številnimi uspešnimi projekti.
 
Kranj je prvo mesto na Gorenjskem, v katerem lahko kupite tudi stanovanja, ki lastnikom nudijo neprestano oskrbo. V novem naselju Planina Jug so v dobrem letu zgradili kar dva velika objekta z oskrbovanimi stanovanji.

Občina Radovljica bo v prihodnjih tednih ustanovila svoj zavod za turizem. Ta bo skrbel za še večjo promocijo Radovljice v Sloveniji, tamkajšnji svetniki pa so na svoji nedavni seji imenovali vršilko dolžnosti zavoda.

V Prešernovi hiši v Kranju je v teh dneh na ogled spominska dokumentarna razstava, posvečena Kranjčanu Rudiju Šeligu, pred petimi leti umrlemu Prešernovemu nagrajencu. Ob tej priložnosti je izšel tudi poseben katalog.

Folklorna skupina Sava Kranj, ki v letošnjem letu praznuje šestdeset let, je prejšnji konec tedna v Prešernovem gledališču pripravila slavnostni koncert. V dobro uro trajajočem programu so se predstavile vse plesne skupine društva.
 

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates