banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow Poslikali bodo stopnišče železniške postaje v Radovljici
Poslikali bodo stopnišče železniške postaje v Radovljici E-pošta
četrtek, 25. september 2008
radovljica_mladi_zeleniskapostaja.jpg
Na železniški postaji v Radovljici je v teh dneh potekala obnova stopnišča, še posebej živahno pa bo konec tedna, ko bodo mladi na pobudo Kluba radovljiških študentov ter dijaki Ekonomske gimnazije in srednje šole poslikali stopnišče na temo njihovega mesta Radovljica.

Projekt s strani Občine Radovljica koordinira Alenka Langus, vodja projekta je Rok Rozman, da pa so priprave in delo nemoteno potekale, sta poskrbela Primož Rozman in Bea Avguštin. K obnovi železniške postaje so svoj umetniški del prispevali dijaki Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica in mladi Jure Papič, Boštjan Kočar, Blaž Šolar, Meta Šolar, Katra Toplak, Eva Puhar, Lea Vučko, Mirče Mladenov, Matej Peneš in Marko Sambrailo. Za obveščanje javnosti ter fotografiranje med projektom so poskrbeli dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Poleg tega so med tednom poskrbeli tudi za slastne prigrizke.
 
"Večino finančnih sredstev za obnovo je prispevala občina Radovljica, vendar pa je Klubu radovljiških študentov uspelo pridobiti tudi nekaj sponzorskega denarja. Posebna zahvala gre tudi policistom Policijske postaje Radovljica, ki v dneh obnove in poslikave železniške postaje vršijo poostren nadzor nad objektom," je sporočila vodja referata za razvoj Občine Radovljica Alenka Langus. (A. K., foto: Občina Radovljica)
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates