Kmetova miza, ki je konec septembra s testnimi izvedbami prvič navdušila
udeležence, je prvič potekala za javnost kot otvoritveni dogodek
Kulinarične jeseni z Okusi Radol'ce. Obiskovalci, ki so do zadnjega
kotička napolnili dva vozova lojtrnika, so se po prvem prigrizku podali
na pot po čudoviti radovljiški deželi, kjer so uživali v pogledih na
vrhove Karavank in Kamniško Savinjskih Alp, do vasi Vrbnje. Tam so si
ogledali ekološko in biodinamično kmetijo Brinšek, kjer imajo poleg
ekološkega tudi prestižni Demeter certifikat. Ogled kmetije so
zaključili z degustacijo izjemno okusnih zvežih plodov in domačih sokov,
pot pa nadaljevali z lojtrnikoma in tokrat uživali v pogledu na
Julijske Alpe. Na enem od poljskih križišč sta za presenečenje poskrbela
harmonikaš in popotnik z lokalnim tepkovim žganjem. V bližini vasi
Hraše so popotovanje sklenili na Ekološki kmetiji Vegerila. Tam je bila
tudi naša televizijska ekipa.