DomovNoviceZanimivosti V Tednu restavracij sodeluje 107 vrhunskih slovenskih restavracij
V Tednu restavracij sodeluje 107 vrhunskih slovenskih restavracij
četrtek, 17. oktober 2024
V bistroju Georgie je potekal dogodek Meet&Eat, na katerem so se ob
uradnem začetku jesenskega Tedna restavracij (TR) zbrali predstavniki
medijev, vplivneži ter ključni akterji iz gostinskega sektorja. Dogodek
je poudaril pomen lokalnih okusov in sestavin pri razvoju slovenskega
gostinstva ter sodelovanje med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in
prehrano (MGKP) in TR v okviru sheme »izbrana kakovost – Slovenija (IK –
Slovenija)«. Uroš Mencinger je kulinarični kritik Tedna restavracij, ki
letos poteka od 11. pa do 20. oktobra. Gre za največji slovenski
kulinarični dogodek v katerem sodeluje 107 vrhunskih slovenskih
restavracij, ki bodo nudile posebne degustacijske menije z vrhunsko
gastronomijo oblikovane iz lokalnih in sezonskih sestavin po dostopnih
cenah. Cena menija se začne pri 24 evrih za restavracije z enim srčkom,
medtem ko bodo v restavracijah z dvema ali več srčki cene znašale 26
ali 30 evrov.Prav o tem sem se z njim pogovarjal naš dopisnik Janez
Platiše.