banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 28. februarja 2010 (216. oddaja)
V sedmih dneh, 28. februarja 2010 (216. oddaja) E-pošta
nedelja, 28. februar 2010
Gorenjska bo morala v prihodnosti enotno izražati svoja stališča, meni večina gorenjskih županov, ki so nedavno izgubili bitko z Ministrstvom za okolje in prostor glede projekta Gorki. A župani se ne dajo; za uspeh največjega projekta v regiji bodo šli do konca.

Gorenjske gospodarske družbe in občine ne sodelujejo z roko v roki. V to so prepričani v poslanski skupini Slovenske demokratske stranke, kjer za slab razvoj Gorenjske regije krivijo predvsem občine, ki zamujajo pri sprejemu različnih odlokov.

V Šenčurju se je sredi tega tedna sestal tamkajšnji občinski svet. Na prvi letošnji seji so obravnavali odlok o vpisu otrok v šenčurski vrtec, ki bo iz zdajšnjega izbrisal nekatere nejasnosti, predvsem pa prispeval k boljši organizaciji te vzgojno-varstvene ustanove. 

Gorenjski študentje se bodo odslej prehranjevali bolj zdravo. Po več kot šestih letih je Fakulteta za organizacijske vede v Kranju znova odprla restavracijo, ki bo študentom in zaposlenim ponujala zdrave obroke.

Medtem ko na svetu že počasi primanjkuje vode, se prebivalstvo vztrajno veča. Po napovedih svetovno priznanih klimatologov se bodo prebivalci območij s hudim pomanjkanjem vode v prihodnjih desetletjih selili na območja, kjer bo še dovolj te življenjsko pomembne tekočine.  

Kranj kot Prešernovo mesto vsak četrtek zvečer v Mestni hiši gosti dva od letošnjih Prešernovih nagrajencev oz. nagrajencev Prešernovega sklada. Ideja o organizaciji pogovornih večerov se je porodila pred nekaj tedni, ko so v Gorenjskem muzeju pripravili vsakoletno razstavo o Prešernovih nagrajencih. 

Gorenjski muzej je v preteklih dneh v sodelovanju z Galerijo Murska Sobota postavil na ogled pregledno slikarsko razstavo Mirka Rajnarja. V Mestni hiši v Kranju lahko še nekaj časa občudujete umetnikove svetle in pozitivne slike.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates