banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 28. marca 2010 (220. oddaja)
V sedmih dneh, 28. marca 2010 (220. oddaja) E-pošta
nedelja, 28. marec 2010
V Gledališču Toneta Čufarja so prejšnjo soboto slovesno proslavili praznik občine Jesenice. Tega vsako leto praznujejo v spomin na 20. marec 1929, ko je takratni jeseniški trg dobil mestne pravice. Ob tej priložnosti so podelili priznanja najzaslužnejšim občanom. 

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je na sobotni slovesnosti ob občinskem prazniku med drugim tudi predstavil številne aktualne projekte v občini, ki bodo prispevali k še večji kakovosti življenja tamkajšnjih občanov. 

Vodstvo Mestne občine Kranj je na četrtkovi novinarski konferenci predstavilo novosti na področju potniškega prometa v Kranju. Spregovorili so tudi o povišanju cen komunalnih odpadkov na območju občine.

Radovljiški župan Janko S. Stušek je v četrtek s sodelavci predstavil potek občinskih naložb na letališču v Lescah. Kot je znano, je bilo o tej zadevi sproženih kar nekaj sporov na različnih sodiščih. 

V Kranju se je v preteklih dneh mudila strokovna delegacija iz Srbije. Na obisku so bili župani in razvojni delavci iz občin srbske regije Braničevo/Podunavlje, ki so želeli vzpostaviti razvojno sodelovanje z Gorenjsko regijo, predvsem na podlagi primerov dobrih praks. 

V Prešernovem gledališču v Kranju so prejšnji konec tedna slovesno odprli jubilejni, že 40. teden slovenske drame. Odprtje enega najpomembnejših gledaliških festivalov v državi so pospremili z gorenjsko premiero znane Cankarjeve drame Hlapci v režiji Matjaža Bergerja. Gre za svojevrstno simboliko, saj so s Hlapci pred štirimi desetletji odprli tudi prvi tovrstni festival slovenske dramatike. 

Mladinski center in Zavod za šport Jesenice sta sredi iztekajočega se tedna na Titovi cesti na Jesenicah pripravila mladinsko akcijo barvanja Mavrična soseska. Prireditev je potekala v okviru širše akcije Združenja za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija iz Ljubljane pod skupnim naslovom Dan za spremembe.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates