banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 6. junija 2010 (229. oddaja)
V sedmih dneh, 6. junija 2010 (229. oddaja) E-pošta
nedelja, 06. junij 2010
Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in direktor Stanovanjskega sklada Primož Pirc sta v začetku tega tedna izročila ključe novim najemnikom kar dvajset neprofitnih stanovanj. Na seznamu iz leta 2007 je od osemdesetih do danes ostalo le še pet kandidatov za neprofitna stanovanja.

Minuli ponedeljek so z dnevom odprtih vrat obeležili uspešen zaključek gradnje na centralni čistilni napravi v Tržiču. Sodoben tehnološki objekt, ki je nastal v sklopu projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda ter oskrbe s pitno vodo v občini Tržič, je aprila letos že začel poskusno obratovati.

Delniška družba Sava Tires je v letošnjem letu zasnovala kampanjo Pozor! Ni za okolje. Kranjsko podjetje je z akcijo postalo eno bolj osveščenih v Sloveniji, celotno kampanjo pa so v torek skupaj z ostalimi udeleženci predstavili tudi javnosti. 

Mestna občina Kranj bo lani začeti komunalni projekt Kr ločuj v prihodnjih dneh razširila tudi na krajevne skupnosti v središču občine. Medtem ko prebivalci okoliških skupnosti že nekaj mesecev uspešno ločujejo svoje odpadke, se jim bodo zdaj pridružili tudi prebivalci naselij PlaninaVodovodni stolp in Zlato polje.

Osnovna šola v Stražišču letos praznuje že pol stoletja svojega obstoja. Visoki jubilej so v torek popoldne počastili v večnamenski dvorani šole, kjer so učenci in učitelji pripravili slovesnost z naslovom Naših petdeset let

V Šenčurju so leta 2008 slovesno odkrili spomenik, posvečen krompirju oz. cesarici Mariji Tereziji, ki je zaslužna za uvedbo krompirja kot obvezne kmetijske kulture na tem območju. Šenčurjani pa zadnja tri leta v maju pripravljajo tudi krompirjev praznik, ki se ga je prejšnjo soboto udeležilo na tisoče obiskovalcev. 

Na tradicionalnem Županovem teku okoli Brda pri Kranju so se prejšnjo soboto kar 1103 tekmovalci pomerili v teku na 2,1 in 10 kilometrov. Najmlajši udeleženci letošnje tekaške prireditve so bili stari manj kot leto dni, najstarejša udeleženka pa je imela 85 let.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates