banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow V sedmih dneh arrow V sedmih dneh, 4. julija 2010 (233. oddaja)
V sedmih dneh, 4. julija 2010 (233. oddaja) E-pošta
sobota, 03. julij 2010
Predstavniki Mestne občine Kranj in državnega stanovanjskega sklada so v sredo podelili ključe 61 neprofitnih stanovanj na Sotočju v Kranju. Občina si bo prizadevala, da bi v istem naselju v prihodnosti pridobili še 20 neprofitnih stanovanj. 

Gasilsko-reševalna služba Jesenice je že nekaj dni bogatejša za novo vozilo z lestvijo za reševanje na višjih objektih. Investicijo v višini 700.000 evrov bodo financirale občine zgornje Gorenjske. 

Podžupan Mestne občine Kranj Bojan Homan in predsednik Krajevne skupnosti Bitnje Boris Oblak sta v torek opoldne pri Žepku v Bitnjah odprla nov most. Za tamkajšnje krajane pomembna pridobitev je vredna nekaj več kot 130 tisoč evrov. 

Radovljiški občinski svet se je v minulih dneh sestal na 31. redni seji, na kateri so sprejeli sklep o podelitvi letošnjih občinskih priznanj. Veliko plaketo bo prejel dr. Anton Dolenc za strokovno delo na področju kmetijske pridelave. Plakete občine so si prislužili dr. Marijana Rebernik, Slavka Zupan in Drago Bunčič, plakete Antona Tomaža Linharta pa bodo dobili Niko Podgornik, Matija Milčinski ter Moški pevski zbor Kropa. 

Gorenjske občine se vsako leto soočajo s pomanjkanjem prostih mest v vzgojno-varstvenih ustanovah s predšolsko vzgojo. Denarja za gradnjo vrtcev zaradi gospodarske krize večinoma nimajo, ena od svetlih izjem je Občina Cerklje na Gorenjskem. 

Mestna občina Kranj je med uspešnejšimi občinami v Sloveniji, ki se prijavljajo na evropske razpise. Da je temu res tako, dokazuje tudi projekt Trije stolpi, ki ga bo v višini nekaj več kot dva milijonov evrov financirala Evropska unija. 

Krajevna skupnost Lom pod Storžičem je prejšnji konec tedna pripravila veliko vrtno veselico z ansamblom Alpski kvintet. Veselica je bila tudi odlična priložnost za podelitev priznanj in zahval najboljšim gasilcem ter krst novega gasilskega vozila. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates