banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 3. oktobra 2010 (241. oddaja)
V sedmih dneh, 3. oktobra 2010 (241. oddaja) E-pošta
sobota, 02. oktober 2010
Prejšnji petek so slavnostno predali namenu prenovljeno osrednjo mestno ulico v Tržiču. Po enem letu se je tako življenje na tamkajšnjem Trgu svobode znova vrnilo v ustaljene tirnice.

V Kranju so v četrtek uradno predali namenu obnovljeno Savsko cesto in krožišče pod Jelenovim klancem. Zamik odprtja se je, kot je znano, zgodil zaradi zaščitnih arheoloških izkopavanj v času obnove. 

V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem so prejšnji petek proslavili svoj občinski praznik. Na slovesnosti so podelili priznanja najzaslužnejšim občanom, takoj po njej pa so odprli prizidek k vrtcu Murenčki, ki velja za eno od izpolnjenih obljub in projekt dosedanjega cerkljanskega župana Franca Čebulja.

Z odprtjem novih tribun v Veliki Zaki se je prejšnji konec tedna končala obnova veslaškega centra na Bledu v skupni vrednosti 4,2 milijona evrov. Večino denarja, 3,5 milijona evrov, je zagotovila država iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostali del pa Občina Bled in Fundacija za šport.  

Na Stari Savi na Jesenicah je v sredo potekala slavnostna seja ob zaključku mandata tamkajšnjega občinskega sveta. Kot pojasnjuje župan Občine Tomaž Tom Mencinger, je zdajšnji občinski svet pisal novo zgodovino Jesenic.
   
V Mestni hiši v Kranju so v torek odprli Vitrino meseca z naslovom Kranjski delavci v času velike gospodarske krize. Vitrina po besedah muzejske svetovalke Monike Rogelj predstavlja, kako so se ljudje nekoč soočali s težkimi socialnimi razmerami v času velikih gospodarskih kriz in kako se s tovrstnimi izzivi spopadajo danes.

V galeriji Avla Občine Radovljica so v torek popoldne s krajšim kulturnim programom odprli slikarsko razstavo Zveze društev upokojencev občine Radovljica. Na razstavi, posvečeni prvemu oktobru, prihajajočemu mednarodnemu dnevu starejših, se predstavlja kar 22 avtorjev. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates