banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Novice arrow občina Radovljica arrow VIDEO: Ciril Globočnik je novi župan občine Radovljica
VIDEO: Ciril Globočnik je novi župan občine Radovljica E-pošta
nedelja, 24. oktober 2010
radovljica_ciril_globocnik.jpg
Na volišča v občini Radovljica se je v nedeljo odpravilo slabih 5.900 volivcev oz. 37,8 odstotka volilnih upravičencev. Neodvisnega kandidata Cirila Globočnika (na fotografiji) je po neuradnih podatkih državne volilne komisije podprlo 64,4 odstotka volivcev, za kandidata Liberalne demokracije Slovenije mag. Primoža Jegliča pa je glasovalo 35,6 odstotka volivcev.

Globočnik se je že v nedeljo zvečer zahvalil svojim volivcem: »Po svojih najboljših močeh se bom trudil, skupaj z vami, da vašega zaupanja ne bom zapravil. Verjamem v ljudi, in morda mi je prav to pomagalo na poti, po kateri sem stopal prvič. Slišal sem marsikaj. Iz ljudi so govorile želje - po spremembah, po boljšem življenju, želje po sogovornikih. Komunikacija je zagotovo eno izmed področij, ki si bo zaslužilo veliko moje pozornosti. In še nekaj je takih, kjer bom najprej iskal informacij. 
 
 
Finančno stanje občine je zaskrbljujoče, a nič ni nemogoče. Če nisi sam. In ker verjamem v ljudi, ki so mi stali ob strani zdaj in v preteklosti, verjamem, da se bomo čez štiri leta zbujali v Radovljici, Deželi zadovoljnih ljudi.« Ciril Globočnik bo na županskem stolčku v prihodnjih tednih zamenjal dolgoletnega radovljiškega župana Janka Sebastijana Stuška, ki se ni odločil za vnovično kandidaturo. (B. D., foto: www.cirilglobocnik.si)  
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates