banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 24. oktobra 2010 (244. oddaja)
V sedmih dneh, 24. oktobra 2010 (244. oddaja) E-pošta
nedelja, 24. oktober 2010
Odhajajoči radovljiški župan Janko S. Stušek, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik in direktorica Zdravstvenega doma Radovljica Maja Petrovič Šteblaj so v četrtek opoldne odprli obnovljene prostore v prvem nadstropju radovljiškega zdravstvenega doma.

Občina Tržič je izbrala izvajalca del za gradnjo 24 novih parkirnih mest v bregu za stavbo v bližini starega mestnega parkirišča. Pogodbo za 79.400 evrov vredno naložbo so sklenili že 4. oktobra, v začetku tega tedna pa so podpisali pogodbo za obnovo kotlovnice v zdravstvenem domu v Tržiču. Preuredili jo bodo še letos in ob uporabi kurilnega olja dodali možnost priklopa na plin. 

Predstavniki občine Jesenice in podjetja Publicus so v torek podpisali koncesijsko pogodbo o ureditvi sortirnice odpadkov ter pogodbo o dodelitvi stavbne pravice.   

Svetovna finančno-gospodarska kriza vpliva na vse panoge gospodarstva, žal pa tudi na turistične, ugotavljajo na Bledu. Tam tudi letos beležijo manjše število nočitev kot v zlatih letih. 

Na zavodih za zdravstveno varstvo, v ambulantah in pri zasebnikih po državi se je od ponedeljka možno cepiti proti sezonski gripi. Za to nalezljivo virusno boleznijo v Sloveniji vsako leto zboli več kot pet odstotkov prebivalstva, pri starejših bolnikih in tistih s kroničnimi boleznimi srca ali pljuč pa je potek bolezni lahko otežen, mogoči so zapleti in celo smrt. 

Krajevna skupnost Primskovo v teh dneh praznuje svoj praznik. Vrhunec praznovanja je bila tudi letos slavnostna akademija v prenovljenem domu krajanov na Primskovem.  

Na gimnaziji v Kranju so se skozi vse letošnje leto spominjali 200-letnice gimnazijskega izobraževanja na Gorenjskem. Dogodek je namreč izjemnega pomena za samo gimnazijo, kranjsko občino, pa tudi vso Slovenijo, saj se je Kranj z ustanovitvijo liceja leta 1810 pridružil redkim slovenskim mestom, ki so se v tistem času lahko pohvalila s podobnimi ustanovami. 
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates