banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 7. novembra 2010 (246. oddaja)
V sedmih dneh, 7. novembra 2010 (246. oddaja) E-pošta
nedelja, 07. november 2010
Za nami je teden, ki si ga bomo morda še najbolj zapomnili po številnih spominskih slovesnostih, ki so jih povsod po regiji priredili ob dnevu spomina na mrtve. Kranjsko združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja je že prejšnji petek pripravilo osrednjo žalno komemoracijo pred spomenikom NOB na mestnem pokopališču v Kranju.

Na pokopališču talcev v Begunjah so se pretekli ponedeljek s slovesnostjo spomnili vseh padlih v drugi svetovni vojni. Spomin na mnogo prezgodaj preminule žrtve vojne vihre je po dobrih 65 letih še vedno živ.   

Prejšnjo nedeljo je minilo že 86 let, odkar so se leta 1924 v Milanu zbrali predstavniki 700 hranilnic iz 27 držav in z razglasitvijo dneva varčevanja opozorili na pomembnost varčevanja. V Kurnikovi hiši v Tržiču so ob tej priložnosti odprli razstavo najrazličnejših hranilnikov, ki pa ni edini razlog za ogled te zanimive hiše.

V Planetu Tuš v Kranju je bila v sredo premiera novega slovenskega filma Gremo mi po svoje. Film v režiji Miha Hočevarja je požel velik aplavz kranjskega občinstva, ki je bilo nad prikazanim naravnost navdušeno. Prav tako so z veseljem pozdravili vse ustvarjalce, ki so počastili premiero težko pričakovanega mladinskega filma.

Mladinski center Tržič, ki že šesto leto deluje v okviru tamkajšnjega Centra za socialno delo, spada med dejavnejše tovrstne organizacije v Sloveniji. V Tržiču poudarjajo, da je njihova hiša za prostočasne aktivnosti namenjena vsem.

V Galeriji Kranjske hiše v Kranju je od srede na ogled razstava fotografskih abstrakcij Jureta Žaloharja z naslovom Nestabilnost kroga. Razstavljene so fotomikrografske abstrakcije, ki so nastale s fotografiranjem mikroskopskega sveta, točneje kristalov in tekočin.

V Galeriji Atrij občine Tržič si je že nekaj časa možno ogledati razstavo reliefov iz lesa Petra Gučka. Že doslej dobro obiskana razstava bo na ogled še dva tedna.

 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates