banner_gtv_spletna_202103.png
Domov arrow Videoarhiv arrow Duhovni vidik človeka in stvarstva arrow V sedmih dneh, 28. novembra 2010 (249. oddaja)
V sedmih dneh, 28. novembra 2010 (249. oddaja) E-pošta
nedelja, 28. november 2010
V Radovljici je prejšnji konec tedna potekala prva seja novega občinskega sveta, ki je bil izvoljen za mandatno obdobje od 2010 do 2014. Na seji so med drugim potrdili mandat novega župana Cirila Globočnika, ki je bil kot neodvisni kandidat v drugem krogu nedavnih lokalnih volitev izvoljen z dobrimi 64 odstotki glasov.

Norveški minister za pravosodje Knut Storberget se je prejšnji konec tedna na povabilo slovenskega kolega, ministra Aleša Zalarja, udeležil delovnega obiska v Sloveniji. V soboto dopoldne sta obiskala tudi občino Radovljica, na srečanju z županom Cirilom Globočnikom pa se jima je pridružila veleposlanica Kraljevine Norveške v Sloveniji Guro Katharina Helwig Viktor.

Družba Domel je prevzela nosilno vlogo za ustanovitev konzorcija gorenjskih podjetij v elektro–predelovalni industriji. Kot so povedali na sredini novinarski konferenci v Železnikih, želijo ustanoviti Razvojni center elektro–predelovalne industrije v regiji. 

V četrtek se je v Tržiču sestal tamkajšnji občinski svet. Svetniki so svoje drugo redno zasedanje uspešno končali šele v nočnih urah, so pa zato sprejeli vse ključne sklepe.

Vodstvo Mestne občine Kranj je v ponedeljek prvič predstavilo občinske nagrajence za leto 2010. Na letošnji slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, ki bo potekala v četrtek v Prešernovem gledališču, bodo podelili kar 11 različnih priznanj in nagrad, ne pa tudi naziva častni občan.

S sobotno slavnostno podelitvijo nagrad so v jeseniškem gledališču uspešno spravili pod streho 23. Čufarjeve dneve. Sedem predstav na letošnjem festivalu ljubiteljskih gledališč sta ocenila tako strokovna žirija, kot tudi občinstvo v dvorani. Žirija je za najboljšo predstavo v celoti izbrala satirično komedijo Fimfarum igralske skupine domačega Gledališča Toneta Čufarja.

Zavod za varstvo in rehabilitacijo po poškodbi glave Korak in društvo Klub En korak več sta pretekli ponedeljek v avli Mestne občine Kranj pripravila dobrodelni Beli bazar. Bogat kulturni program so sooblikovali uporabniki Zavoda Korak in priznani umetniki, modno revijo pa članice Kluba En korak več in nekatere znane osebnosti.
 
< Nazaj   Naprej >
Free Joomla Templates